Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με ταχίνι
- 1 κούπα ταχίνι
- 1 ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζανάκι μπράντι
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα
- 2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- Επιπλέον
- Ζάχαρη άχνη
- Σ’ ένα μπεν μαρί η σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λειώνετε τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη.
- Σ’ ένα δοχείο βάζετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το αλάτι, ζάχαρη, μπράντι και το ταχίνι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύετε πάλι.
- Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνω στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Τέλος ρίχνετε τα καρύδια.
- Καλύπτετε με λαδόκολλα τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού ή μιας μέτριας φόρμας και ρίχνετε το μίγμα. Το απλώνετε καλά και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚β. για 30 περίπου λεπτά. Θέλουμε να μη στεγνώσει τελείως στο κέντρο σαν κέικ, αλλά να είναι σχετικά υγρό όταν το δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι.
- Όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Μπορείτε να ρίξετε επάνω σάλτσα σοκολάτας
Επίσης μπορείτε να λιγοστέψετε τη ζάχαρη.
Φτιάξτε γλάσο όπώς στη συνταγή Σοκολατόπιτα νηστίσιμη