Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 27 Απρίλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη και μυρωδάτη σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και καρύδια.

Συστατικά
  • 2 και ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ¾ φλ. καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
  • 2/3 φλ. Κακάο κοσκινισμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλ. Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 και ½ φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού

Γλάσο

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. νερό
  • 2 κ. σούπας κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη σόδα.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό , να λιώσει η ζάχαρη. Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει χωρίς μίξερ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω στο μπολ του μίξερ τα στεγνά υλικά και κάνω ένα απλό ανακάτεμα, 1 λεπτό.
  4. Σε ταψάκι 28αρι ή σε πυρέξ, βάζουμε στο πάτο λαδόκολλα , το λαδώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.
  5. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 55- 60 λεπτά περίπου αν θέλουμε να είναι μέσα υγρό ή για 70 λεπτά αν θέλουμε να έχει τη μορφή κέικ. Το βάζουμε στην Πρώτη θέση από κάτω στο φούρνο μας.
  6. Κατά τη διάρκεια ψησίματος του γλυκού, φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε καλά το νερό χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Την ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να λιώσει τελείως, ρίχνουμε το λάδι και μετά ρίχνουμε το κονιάκ ή ρούμι, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και το αφήνουμε να περιμένει.
  7. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο γλάσο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε το κέικ μας, ζεσταίνουμε ελάχιστα το γλάσο στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να αραιώσει πάλι και περιχύνουμε το κάθε κομμάτι με επιπλέον γλάσο που θα τρέχει στο σερβιρισμένο μας κομμάτι!

Τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Το φλιτζάνι μέτρησης θα είναι αυτό της κούπας του νες καφέ (μεγάλη).

Η συνταγή από bostanistas.gr

Αν βάλετε μεγαλύτερο ταψί ή πυρέξ, μειώστε αρκετά το χρόνο ψησίματος. Εγώ σε μεγαλύτερο πυρέξ,  έψησα  για 30-35 λεπτά.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Ηλιαννα αχ!!τι ωραιο γλυκο ειναι αυτο;!!!!!!!
μπραβο !!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφη η σοκολατόπιτα Ηλιάννα,και σούπερ το σοκολατένιο γλάσο!!
Σχόλιο από july88 , Τρίτη, 14 Μάιος 2013
Μια ερωτησούλα...το ψήνουμε δηλ. στις αντιστάσεις?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Μάιος 2013
Όταν δεν αναγράφεται κάτι άλλο, τότε ψήνουμε στις αντιστάσεις. Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ τον αέρα, και όταν τον χρησιμοποιώ, το γράφω. Καλή επιτυχία!
Μεταφορά στην κορυφή