Μυρωδάτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι.
- 1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι κά. )
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φλούδες λεπτές
- 2 καρότα σε φλούδες
- 1-2 μελιτζάνες σε καρέ
- 1 πατάτα σε φέτες πολύ λεπτές
- 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- 2 πιπεριές χρωμ. ή Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρες
- 1 ένα κομμάτι τζίντζερ φρ. τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- λεμονόχορτο ή φύλλα λάιμ ή μυρωδικά φρέσκα ολόκληρα κλαδάκια
- ξύσμα 1 λεμονιού και φέτες από το ίδιο λεμόνι
- πιπεριά καυτερή προαιρ.
- Πλένω, καθαρίζω και σκουπίζω το ψάρι. Αλατοπιπερώνω και βάζω στην κοιλιά του τα μυρωδικά καθώς και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζω στο πυρέξ και πάνω του φέτες λεμονιού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω ΄καλά όλα τα λαχανικά μου, το τζίντζερ, το λάδι, αλάτι , πιπέρι.
- Ρίχνω τα λαχανικά μου πάνω στο ψάρι, ώστε να σκεπαστεί τελείως. Ραντίζω με λίγο λάδι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αρχικά για μισή ώρα σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο στους 180ο να ροδίσει.
Ευχαριστώ, Νίκη, για την νόστιμη συνταγή σου!