Muffins με νιφάδες βρώμης και μήλα
- 1½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 200 ml γάλα
- ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο και κρύο
- + λίγο επιπλέον για τις θήκες
- 4 μεγάλα μήλα, λιωμένα στο μπλέντερ ή 4 ροδάκινα ώριμα
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης ,προσθέτουμε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα {εγώ τα έτριψα στον χοντρό τρίφτη},
- τα αυγά και τη βανίλια.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις θήκες στο ταψάκι για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα .
- Ψήνουμε τα κέικ για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Εύκολα γρήγορα και υγιεινά! Ωραία θα είναι και με σταφύλια ! Η συνταγή από εδώ: http://www.olivemagazine.gr