Μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα τυριού
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
- 3 κσ λάδι ελιάς
- 1 κσ βούτυρο
- 1\2 φλ κονιάκ
- 1 φλ ζωμό βοδινού
- 3 κ. σ τυρί κρέμα
- 2 κλαράκια δενδρολίβανο ή 5 φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Βάζουμε και τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε το δενδρολίβανο ή φασκόμηλο και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το ζωμό και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε να λιώσει και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πιλάφι.
Γίνεται και με κοτόπουλο φιλέτο.
την κανω συχνα με την διαφορα που βαζω μεσα κρεμα γαλακτος
με τις Μπριτζολες θα ελεγα θα ειναι σε φιλετο η ενα κοματι μεσαιο οχι τις ακρες απο ροζμπιφ και στα 250 γρ η μια νωπο κρεας
τα οποια δεν τα αλατιζουμε πριν το τιγανισμα
βγαζω το κρεας απο το ψυγειο 1 ωρα πριν το τιγανισω για να μην ειναι πολυ κρυο οταν μπη στο τιγανη
τιγανιζω για 5 λεπτα την καθε μερια, δεν τα σουβλαω με πηρουνι αλλα τα γυριζω με μια τσιμπιδα για να μην βγη το ζουμακ ιτους κα μου στεγνωσουν
μετα τα τυλιζω σε αλουμινοχαρτο και τα αφηνω μεχρι να τα σερβιρω εκει μεσα
αυτα ειναι μεντιουμ ροζ μεσα αν δεν τα θελουμε μεντιουμ η πιο πολυ τιγανισμενα τα αφηνουμε 2 λεπτα περισοτερο μεσα στο τιγανι
μετα στο σερβιρισμα ριχνω πιπερι και αλατι για να μην γεινη σκληρο το κρεας