Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

732-kormos.jpg
Κορμός Τροπικάνα



Μπριζόλες κρασάτες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο ,εύκολο και γρήγορο  φαγητό που μπορεί να γίνει με μπριζόλες λεπτές χωρίς κόκκαλο, αλλά και με φιλετίνια μοσχαρίσιου κρέατος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3 μερίδες
  • 3 λεπτές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο ή μισό κιλό περίπου φιλετίνια λεπτά από κιλότο μοσχαρίσιο
  • ¼ κούπας αλεύρι
  • Λίγη ρίγανη και θυμάρι φρέσκα
  • Σάλτσα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Μερικές κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο βούτυρο
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. γουόστερ σος
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε λεπτά φιλετίνια  το κρέας , κάθετα στις ίνες του ή κόβουμε μπριζόλες κόντρα ή σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο λεπτές κι αυτές. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε, τινάζοντας το πολύ αλεύρι.
  2. Ζεσταίνω το λάδι με το βούτυρο και σοτάρω τα φιλετίνια σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα διατηρώ ζεστά.
  3. Ρίχνω στο τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο, ξύνω τον πάτο του τηγανιού, ανακατεύω για 3-4  λεπτά και ρίχνω το κρασί, τη μουστάρδα, αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω το λεμόνι, τη γούστερ σος και διορθώνω το αλατοπίπερο, ρίχνω και τα μυρωδικά μέσα και το αφήνω για 2-3 λεπτά στη φωτιά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
  4. Προσθέτω στη σάλτσα μου τα φιλετίνια ή τις μπριζόλες και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά . Σβήνω τη φωτιά και είναι σερβίρω με ρύζι ή πατάτες πουρέ ή Νιόκι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Δρίσκας φτιάχνει τη συνταγή με φιλετίνια κιλότου, εγώ τα έφτιαξα με λεπτές χωρίς κόκκαλο μπριζόλες και έγινε νοστιμότατο το φαγητό μου.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή