Μπουτάκια κότας φιλέτο με μπέικον
- 5 μπουτάκια ξεκοκαλισμένα απο τον κρεοπώλη
- 5 λωρίδες μπέικον
- αλάτι, πιπέρι, φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- λάδι και χυμό λεμονιου
- τυρί σε κύβους

- Παίρνουμε τα μπουτάκια μας τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε εσωτερικά ενα κύβο τυρί κίτρινο και περνάμε το κοτόπουλο με μια λωρίδα μπέικον.
- Δένουμε με ειδικό σχοινί (ζητήστε απο τον κρεοπώλη) σταυρωτά σαν δέμα και πάνω πάνω βάζουμε ένα φυλλαράκι δεντολίβανο.
- Τα βάζουμε σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.
- Εγώ έβαλα και πατάτες που της αλατοπιπέρωσα και έριξα και ρίγανη .
- Εσεις μπορείτε να το συνοδεύσετε με πιλάφι ή πουρέ .



Άραγε θέλει πολλή ώρα ψήσιμο και σε τι θερμοκρασία;
Ροδανθη γίνεται ζουμερό ξεσκέπαστο ?
Το λεμόνι απο την αρχή θα το βάλω ,η προς το τέλος ?
Το εβαλα σε γάστρα σκεπασμένη και το άνοιξα στο τέλος να ροδίσει .Το λεμόνι και αυτο προς το τέλος .Ρίγανη δεν έβαλα, ηθελα το δεντρολίβανο να μείνει καθαρή η μυρωδιά του ,αλλα αν την εβαζα θα την πρόσθετα και αυτην στο τέλος . Η ρίγανη σε φαγητό ξεσκέπαστο στο φούρνο, εμενα μου πικρίζει,τη γευση .Το πιάτο σας το συνιστώ ειναι υπέροχο .
Το έβαλα σε μέτρια θερμοκρασία για ενα 20λεπτο σκεπασμένο .Οταν το ξεσκέπασα ειχε ηδη μαλακώσει .Δυνάμωσα το φούρνο και συνέχισα για αλλο ενα τέταρτο .Το 20λεπτο υπολογίστε το απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει .







