Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3939-cookieskakao.jpg
Cookies με κακάο



Μπουρεκάκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 17 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μπουρεκάκια με ζαμπόν και κασέρι

Συστατικά
  • 4 κούπες αλεύρι.
  •  40 γραμμάρια νωπή μαγιά.
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό.
  • 1 κουτ.γλυκ.ζάχαρη.
  • 1κουτ.γλυκ. αλάτι.
  • 1 αυγό και ένα ασπράδι για την ζύμη.
  • 1κροκάδι για άλλειμα.
  • 2 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο.

Για την γέμιση:

  • 150 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο.
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • Λίγο βιτάμ για επάνω.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά διαλυμένη και  την ζάχαρη,προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι  ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να αφρίσει για λίγη ώρα.
  2. Προσθέτουμε μετά το ένα αυγό και το ασπράδι,το αλάτι ,το σπορέλαιο και αλεύρι σιγά -σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Την χωρίζουμε σε οχτώ μπάλες και τις ανοίγουμε φύλλα με διάμετρο περίπου 26-28 εκατοστά.Κάθε φύλλο το κόβουμε σε οχτώ κομμάτια ακτινωτά.
  4. Βάζουμε στην έξω πλευρά γέμιση κλείνουμε τις δύο γωνίες προς την γέμιση και στη συνέχεια τυλίγουμε το μπουρεκάκια μας.
  5. Τα τοποθετούμε με την  μύτη στο κάτω μέρος, σε βουτυρωμένο ταψί αραιά  γιατί φουσκώνουν .Τα αλείφουμε με το κροκάδι που κρατήσαμε αραιωμένο με λίγο νερό.Βάζουμε από πάνω στο καθένα από ένα μικρούλι κομμάτι βιτάμ.
  6. Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά η ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Για την γέμιση: ανακατεύουμε το ζαμπόν και το κασέρι με την κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά αυτήν την όμορφη ζύμη μπορούμε να την γεμίσουμε με οποιαδήποτε γέμιση θέλουμε.Γίνονται 40 φουσκωτά και όμορφα μπουρεκάκια!

Κρουασανάκια αλμυρά

Σχόλια
Σχόλιο από ageliki , Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου χθες εφτιαξα τα πεντανοστημα
μπουρεκακια σου
πολυ πολυ νοστημα και τραγανα
η κορουλα μου σημερα τα ξακισε στο σχολειο.
ΜΠΡΑΒΟ
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013
Ευχαριστώ Αγγελική ,να είσαι καλά!
Μεταφορά στην κορυφή