Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3767-roxakiabar.jpg
Ροξάκια



Κρουασανάκια αλμυρά

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κρουασανάκια  πεντανόστιμα, αφράτα και πολύ γρήγορα. Τα φτιάχνουμε για μπουφέ, για τραπέζι, για το σχολείο, για το γραφείο ή απλά για να τα απολαύσουμε!!

Συστατικά
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 κύβο μαγιά φρέσκια (42 γρ.)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (600 γρ.)
  • 1 κρόκο και λίγο γάλα για άλειμμα  

Ιδέες για γέμιση:

α) 250 γρ. φέτα + 1 αυγό + πιπέρι + 2 κ.σ. γιαούρτι

 β) 200 γρ. φέτα + 2 κ.σ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο + 2 κ.σ. γιαούρτι  + πιπέρι + ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα

γ) 200 γρ. φέτα + 2 κ.σ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο + 1 αυγό + 2 κ.σ. γιαούρτι + πιπέρι + 4-5 λουκανικάκια ψιλοκομμένα

δ) Λουκανικάκια μπουκιές σκέτες, η κάθε μια τυλιγμένη με τη ζύμη. και ό,τι άλλη γέμιση επιθυμούμε, ενισχυμένη με μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα, όπως δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό.

Οδηγίες

  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα και τη μαγιά και τη διαλύουμε με το χέρι μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο.
  2. Αναμιγνύουμε το αλάτι με το αλεύρι και τα ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μίγμα χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθεί όλο το αλεύρι. Θέλουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να ξεκολλά όμως από το μπολ.
  3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης κι ανοίγουμε με τον πλάστη κυκλικά λεπτά φύλλα. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο στα 8, σε 8 τριγωνάκια.
  4. Στο φαρδύ μέρος του κάθε τριγώνου βάζουμε ½ κουταλάκι γλυκού από τη γέμιση που επιθυμούμε και το γυρίζουμε με κατεύθυνση την άλλη άκρη του κομματιού. Δίνουμε δηλ. το σχήμα του κρουασάν.
  5. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνειά του με μίγμα από κρόκο και γάλα, στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί ψησίματος, το βουτυρώνουμε  και μετά ακουμπάμε τα κρουασανάκια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά όταν φουσκώσουν και ροδίσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνει η ζύμη λόγω της μαγιάς που περιέχει. Η γέμιση ποικίλει ανάλογα με τα γούστα μας.  Είναι εξίσου νόστιμα και χωρίς γέμιση. Τρώγονται ευχάριστα, είτε ζεστά, είτε κρύα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011
Yπέροχα φαίνονται και είναι!!!!!Όλες οι οδηγίες όπως πάντα!
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια...και χαιρομαι παρα πολυ με τις φωτο γιατι εγω δεν τα καταφερνα με το σχεδιακι για να τα τυλιξω!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμμμ πολυ ωραια αυτα τα κρουασανακια,και με οτι φαρσα θελουμε...αυτη τη ζυμη χρησιμοποιουμε και για την παρασκευη των πυροσκι.Μπραβο σου Μαργκο.
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ακριβείς οδηγίες και φώτο!!Φαίνονται υπέροχα!!Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και γλυκά?Δηλ να βάλουμε γέμιση σοκολάτα κουβερτούρα??
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βεβαίως και μπορείς Σούλα, ό,τι θέλεις κάνεις. Δεν θα βάλεις όμως τόσο αλάτι στη ζύμη. Θα βάλεις μια πρέζα, ελάχιστο. Επίσης θα προσέξεις στο τύλιγμα, όταν θα βάλεις μέσα κομματάκι από κουβερτούρα να κλείσει καλά στο ρολάρισμα για να μη χυθεί η σοκολάτα έξω όταν θα λιώσει στο φούρνο.
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011
Μπράβο Μargo!!!Ωραία η αλμυρή εκδοχή τους,αν βάλουμε μαγιά σε φακελάκι, πόση αντιστοιχεί?Γλυκά κρουασανάκια έχω κάνει και εγώ τρώγονται από τα παιδιά και από μεγάλους φυσικά!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011
Βασιλική αν χρησιμοποιήσεις μαγιά ξηρή, θα βάλεις 1 1/2 φακελλάκι.
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Eυχαριστώ πολύ ΜARGO!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Όλα μου άρεσαν πολύ μα πιότερο οι διάφορες εκδοχές της γέμισης!Μπράβο Margo!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη hrisag που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Σουπερ τα κρουασανακια,η ζυμη πολυ αφρατη,γιαυτο και την υιοθετω!μπραβο Μαργκο!
Σχόλιο από ελισάβετ , Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα έφτιαξα σήμερα και είναι φανταστικά.αφράτα και νόστιμα
Μεταφορά στην κορυφή