Μπισκοτοκούλουρα με κουάκερ και λιόσπορους
- 1 φλ.τσ. τσαγιού γάλα,
- 1 σφηνάκι τσίπουρο,
- 1 φλ. τσ. τσαγκού βούτυρο (η ο, τι άλλη λιπαρή ουσία θέλετε),
- 1 φλ.τσ. κουάκερ αλεσμένο (βρώμη),
- 1/2 φλ.τσ. λιοσπορα,
- 2 φλ.τς. αλευρι,
- 1/2 φλ.τς. σουσάμι,
- 1 χοντρό καρότο αλεσμένο καλά,
- 1 φλ.τσ. τυριά διάφορα (ότι έχετε),
- 1 μπεϊκιν,
- αλάτι όσο αλμυρά τα θέλετε,
- 1/2 κ.γλ. μαυροπιπερο,
- μια τσιμπιά κόκκινο πιπέρι γλυκό
- Σε μια λεκανη βαζουμε πρωτα τα υγρα υλικα της συνταγης μας και τα ανακατευουμε καλα με ενα πηρουνι.
- Μετα ριχνουμε τα στερεα υλικα και ζυμωνουμε καλα.
- Απλωνουμε λαδοκολα πανω στο ταψι μας, πλαθουμε ο,τι σχεδιακι θελουμε και ψηνουμε σε αερα προθερμασμενο φουρνο 180ο για 15 λεπτα.
Παραλλαγές: μπορουμε να βαλουμε μεσα ελιες, σκορδο, κρεμμυδι, λιαστη ντοματα, σπανακι, παπαρουνοσπορο, δυοσμο και οτι αλλο σκεφτείτε και να τα προσφερουμε με μπυρα.