Μπισκοτάκια των αναμνήσεων

Τα μπισκοτάκια αυτά έχω να τα γευτώ γύρω στα 30 χρόνια. Τα έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν πολύ μικρή
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό και ένα κροκάδι
- 1/2 κούπα μαργαρίνη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα ασπρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
- 1 κρόκο και μια κουταλιά της σούπας γάλα για να αλείψουμε τα μπισκότα
- λίγη ζάχαρη για να πασπαλίσουμε τα μπισκότα
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο για 5 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
- Με κουπ- πατ κόβουμε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα μπισκότα.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.




