Μπιφτέκια με σάλτσα Ανανά και Κάρυ
- 500 γρ κιμά μισο μισο εγω είχα και πρόβειο μεσα
- 1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 4-5 φυλλαράκια φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμένα
- Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
- 2 φετες ψωμιου μουλιασμενες σε γαλα και καλα στυμμενες
- Αλατι, πιπερι
- 1/2 κ γ Ριγανη η θυμαρι
- 1 κ γ κοφτό μπουκοβο
- 1 κ γ κυμινο
- 1 κ σ παστα πιπεριάς
- 1 κ γ παπρικα γλυκια
- 200 γρ ρύζι νυχάκι
- 2 Κ σ βούτυρο
- 1 Κουταλιές σουπας κοφτη αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 250 ml ζωμο λαχανικών
- 1 Κ σ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ κατεψυγμένα μπιζέλια
- Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
- 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες η σε κομματάκια
- 1 κ σ φυστίκια καβουρντισμενα
- Ζυμωνουμε ολα τα συστατικά για τα Μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια και τα ψηνουμε η τα Τηγανίζουμε με 2 κ σ λαδι. Βραζουμε το ρυζι με νερο και αλατι για 20 λεπτα
- Κανουμε την μπεσαμελ: Βαζουμε σε κατσαρολα το 1 κ σ βουτυρο. Ριχνουμε το αλευρι και το καρυ αφηνουμε λιγο να ψηθουν , προσθετουμε τον ζωμο λαχανικων και 4-5 κ σ απο το χυμο ανανα ,προσθετουμε αλατι και πιπερι. Ριχνουμε τον ανανα στραγγισμένο καλα, τα καβουρντισμενα φυστίκια και την κρεμα γαλακτος.
- Σε άλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την 1 κ σ βουτυρο και σωταρουμε λιγο τον αρακά .σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτα. Στραγγίζουμε το ρυζι ριχνουμε μεσα τα μπιζέλια
- Σερβιρουμε με τα μπιφτέκια ,σαλτσα και ρυζακι.