Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1470-poutaneska0.jpg
Σπαγγέτι πουτανέσκα



Μπιφτέκια με σάλτσα Ανανά και Κάρυ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 06 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Τα μπιφτέκια μας γίνονται πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα με αυτή τη μυρωδάτη σάλτσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ κιμά μισο μισο εγω είχα και πρόβειο μεσα
  • 1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φυλλαράκια φρεσκο δυοσμο ψιλοκομμένα
  • Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
  • 2 φετες ψωμιου μουλιασμενες σε γαλα και καλα στυμμενες
  • Αλατι, πιπερι
  • 1/2 κ γ Ριγανη η θυμαρι
  • 1 κ γ κοφτό μπουκοβο
  • 1 κ γ κυμινο
  • 1 κ σ παστα πιπεριάς
  • 1 κ γ παπρικα γλυκια
  • 200 γρ ρύζι νυχάκι
  • 2 Κ σ βούτυρο
  • 1 Κουταλιές σουπας κοφτη αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 250 ml ζωμο λαχανικών
  • 1 Κ σ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κατεψυγμένα μπιζέλια
  • Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες η σε κομματάκια
  • 1 κ σ φυστίκια καβουρντισμενα
Οδηγίες
  1. Ζυμωνουμε ολα τα συστατικά για τα Μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια και τα ψηνουμε η τα Τηγανίζουμε με 2 κ σ λαδι. Βραζουμε το ρυζι με νερο και αλατι για 20 λεπτα
  2. Κανουμε την μπεσαμελ: Βαζουμε σε κατσαρολα το 1 κ σ βουτυρο. Ριχνουμε το αλευρι και το καρυ αφηνουμε λιγο να ψηθουν , προσθετουμε τον ζωμο λαχανικων και 4-5 κ σ απο το χυμο ανανα ,προσθετουμε αλατι και πιπερι. Ριχνουμε τον ανανα στραγγισμένο καλα, τα καβουρντισμενα φυστίκια και την κρεμα γαλακτος.
  3. Σε άλλη κατσαρολιτσα βαζουμε την 1 κ σ βουτυρο και σωταρουμε λιγο τον αρακά .σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτα. Στραγγίζουμε το ρυζι ριχνουμε μεσα τα μπιζέλια
  4. Σερβιρουμε με τα μπιφτέκια ,σαλτσα και ρυζακι.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή