Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακλαβάς φιστίκι

recipe image
Προστέθηκε απόμαρια χριστινα, Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο, παραδοσιακό γλυκό του ταψιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30 κομμάτια περίπου
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό φιστίκια χοντροαλεσμένα
  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 2 φλ. βούτυρο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα

Για το σιρόπι

  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. γλυκόζη ή μέλι
  • λίγη βανίλια ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τον μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου στις ίδιες διαστάσεις με τα φύλλα μας.
  2. Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και ρίχνουμε με τις χούφτες μας λίγο από το μίγμα των φιστικιών. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα από πάνω. Κόβουμε τον μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή ή τετράγωνα κομμάτια και μπήγουμε σε κάθε ένα από 1 γαρίφαλο.
  3. Καίμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο πολύ καλά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια μας. Τον ραντίζουμε και με λίγο κρύο νερό. Τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και όταν ξεκινήσει ο βρασμός, το βράζουμε για 5΄. Διατηρούμε το σιρόπι μας ζεστό και όταν βγει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε όπως είναι ζεστός.
  5. Θα τον αφήσουμε μία μέρα ολόκληρη να απορροφήσει το σιρόπι του και μετά θα τον κόψουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μπακλαβά από καρύδια ή αμύγδαλα ή ανάμεικτο.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012
Αγαπημένο γλυκό και πολύ νόστιμο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Ωραίος μπακλαβάς! Τα διάφορα φύλλα που γράφεις πρέπει να τα βουτυρώσουμε ανάμεσα;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος με το φιστικι!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2012
Δεν εμφανίστηκε το μήνυμά σου, Μαρία-Χριστίνα. Πέρασέ το πάλι, σε παρακαλώ.
Σχόλιο από μαρια χριστινα , Κυριακή, 15 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συγνώμη που δεν απάντησα γρήγορα, αλλά είχα κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Λοιπόν! Δέν βουτυρώνουμε κανένα φύλλο. Στρώνουμε κανονικά τον μπακλαβά, το κόβουμε κομάτια και στο τέλος αφού κάψουμε καλά το βούτυρο, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια. Θα δείς τα πρώτα φύλλα να τσιτσιρίζουν, όπως λέμε. Θα το ψήσεις να ρωδίσει και τέλος.
Μεταφορά στην κορυφή