Μπακαλιαροκεφτέδες
- 1 κ. μπακαλιάρο,
- Κουρκούτι:
- 200 γρ. αλεύρι,
- 50 γρ. κόρν φλάουρ,
- 1/2 κ.γ. μπέκιν παόυντερ,
- 1 κρόκος αβγού (δεν έβαλα),
- 330 γρ. μπίρα παγωμένη,
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι,
- 1 κ.γ. γλυκάνισο (προαιρετικά),
- 200 ml λάδι για τηγάνισμα.
- Ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας ,αφαιρούμε το δέρμα του και τα κόκαλα .
- Κόβουμε το κρέας του μπακαλιάρου,το ρίχνουμε σε μπολ ελέγχοντας να μην έχει κανένα κόκαλο.
- Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει εύπλαστο μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Κουρκούτι :
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, κορν φλάουερ, το μπέικιν και τα αρωματικά , τα ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κρόκο αβγού, τον χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό,ρίχνουμε το υγρό μέσα στα αλεύρια χτυπάμε με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπίρα σταδιακά .
- Αφήνουμε το κουρκούτι 10 λεπτά ως 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσουμε στο κουρκούτι.
- Τους τηγανίζουμε περίπου 4-5 ,τους γυρνάμε κάθε τόσο με κουτάλα τρυπητή, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
- Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.
Η πολύ ωραία συνταγή είναι από εδώ Δεν έβαλα το αυγό πρόσθεσα την παγωμένη μπύρα στα αλεύρια