Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μουχαλεμπί με γάλα

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2009
none
Περιγραφή

Το μουχαλεμπί, είναι μια γλυκιά λιβανέζικη κρέμα, που ωστόσο έχει πολλές παραλλαγές.

 

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Προαιρετικά μαστίχα κοπανισμένη
  • Γλυκό τριαντάφυλλο
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • Ροδόνερο
  • 1 κιλό γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σαλέπι ή 100 γρ. κορν φλάουρ ή 75 γρ. νισεστέ

 

Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με τη ζάχαρη
  2. Διαλύουμε το σαλέπι ή το νισεστέ ή το κορν φλάουρ σε 100 γρ. χλιαρό νερό και πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε σ’ αυτό
  3. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, την αδειάζουμε σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη ραντίζουμε με ροδόνερο.
  5. Γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο, η σιρόπι τριαντάφυλλου ή προαιρετικά με φιλέ αμύγδαλο 
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η κρέμα θα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η θειική κρέμα Ματζούκα, με τη διαφορά ότι σ’ αυτήν φτιάχνουμε μια βάση από καβουρδισμένο κανταΐφι 
  • Στην Κύπρο την φτιάχνουν με σκέτο νερό, στην Τουρκία προσθέτουν μαστίχα και σιρόπι τριαντάφυλλου
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή