Μουχαλεμπί με γάλα
- Προαιρετικά μαστίχα κοπανισμένη
- Γλυκό τριαντάφυλλο
- Αμύγδαλα φιλέ
- Ροδόνερο
- 1 κιλό γάλα
- 40 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. σαλέπι ή 100 γρ. κορν φλάουρ ή 75 γρ. νισεστέ
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με τη ζάχαρη
- Διαλύουμε το σαλέπι ή το νισεστέ ή το κορν φλάουρ σε 100 γρ. χλιαρό νερό και πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε σ’ αυτό
- Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, την αδειάζουμε σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί.
- Την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη ραντίζουμε με ροδόνερο.
- Γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο, η σιρόπι τριαντάφυλλου ή προαιρετικά με φιλέ αμύγδαλο
- Η κρέμα θα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η θειική κρέμα Ματζούκα, με τη διαφορά ότι σ’ αυτήν φτιάχνουμε μια βάση από καβουρδισμένο κανταΐφι
- Στην Κύπρο την φτιάχνουν με σκέτο νερό, στην Τουρκία προσθέτουν μαστίχα και σιρόπι τριαντάφυλλου