Μους με Κυδώνι
Για τη μους
-
200 γραμμ. Ανθότυρο η Ρικότα
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
80 γραμμ. ζάχαρη
-
100 ml κρέμα γάλακτος
Κυδώνι πελτέ
-
Κυδώνια
-
Ζάχαρη
-
Νερό
-
Χυμό λεμονιού
-
Βανίλια
-
Βάζουμε στο μίξερ το ανθότυρο, το λεμόνι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε σιγά- σιγά την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
-
Φορμάρουμε σε κουπάτ, αφού έχουμε στρώσει με φιλέ αμυγδάλου και αφήνουμε στο ψυγείο.
-
Μόλις πήξει καλά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε το πελτέ κυδώνι στην επιφάνεια, γαρνίροντας με φιλέ αμυγδάλου
Κυδώνι πελτέ
-
Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια
-
Τα βάζετε όλα, μέσα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό
-
Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τα βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν.
-
Βάζετε επάνω σε λεκάνη ένα τρυπητό και στρώνετε μέσα ένα τουλπάνι.
-
Αδειάζετε μέσα τα βρασμένα κυδώνια με το χυμό και τα αφήνετε να στραγγίσουν μερικές ώρες.
-
Τα πιέζετε ελαφρά για να μη θολώσει ο χυμός.
-
Μετράτε το χυμό με φλιτζάνι τσαγιού
-
Τον βράζετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά και προσθέτετε ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι τσαγιού χυμό.
-
Ανακατεύετε μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά επί 15 λεπτά.





Νανά για πές μας πώς κάνεις τη μαρμελάδα κυδώνι?
Τυρί ρικόταειναι φρέσκο αγελαδινό τυρί, με πολύ γλυκιά γεύση και κρεμώδη υφή. Ιταλικής καταγωγής.
Και αν μου ξαναπεις να λεω το ανθοτυρο αθοτυρο θα ψωνιζω ,ρικοτα .(πλακα σου κανω για να σε προλαβω γιατι εισαι ετοιμος να μου πεις να παιρνω ελληνικα τυρια ) ,απλως η ρικοτα δινει καλυτερο αποτελεσμα σε αυτου του ειδους τα γλυκα λογω της υφης της .