Μοσχάρι λεμονάτο
- 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι,
- ρίγανη,
- αλεύρι
- Λάδι για το σωτάρισμα ενα φλιτζάνι
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό
- Χυμός 2 λεμονιών
- 1/2 ποτήρι νερό ίσως και λίγο παραπάνω
- πατάτες
1. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη στα κομμάτια μας.
2. Τα αλευρώνουμε και σε βαθύ τηγάνι που εχει ζεσταθεί καλά το λάδι, σωτάρουμε πολύ καλά τα κομμάτια μας ( όπως στη φωτογραφία δηλαδή ειναι πολύ καλά τηγανισμένα αλλά εχουν αίμα ακόμη εσωτερικά )
3. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και το νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν περιπου 20 με 30 λεπτα εώς ότου το κρεας να είναι μαλακό.
4. Στη συνέχεια ρίχνω τις πατάτες μου και συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν τόσο λίγο θέλει ψήσιμο.
Πάντως εγώ τη ρίγανη τη βάζω στο τέλος στα φαγητά μου, για να μην πικρίσουν.
Συμβουλή της μητέρας μου.