Μικρά ρολά από καρύδια

Μικρά ρολά, που τέλεια στολίζουν γιορτινό τραπέζι, ειδικά όταν με την φαντασία μας φτιάχνουμε διάφορα σχέδια πάνω τους με κρέμα ή λευκή σοκολάτα.
- 150 γρ. τριμμένα καρύδια
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. μπισκότα τύπου Σαβουαγιάρ τριμμένα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο,
- σοκολάτα κουβερτούρα , λίγο βούτυρο ,
- σαντιγί ή άλλη κρέμα για γέμιση
- Καρύδια, ζάχαρη, κακάο, τα μπισκότα και τα αυγά κάνουμε μια ζύμη.
- Την ανοίγουμε σε πλαστική επιφάνεια ή σε πάγκο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα και τα τυλίγουμε πάνω σε μικρά μεταλλικά σωληνάκια.
- Αφήνουμε να στεγνώσουν μια μέρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια, τραβάμε προσεκτικά από τα σωληνάκια στεγνά, σκληρά ρολά.
- Αυτά τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα. Στεγνά, είναι έτοιμα για γέμιση. Με την βοήθεια μιας σακούλας ή κορνέ, γεμίζουμε τα ρολά με σαντιγί ή όποια κρέμα θέλουμε.
- Στην εικόνα είναι μια κρέμα «Παρισιέν»… που γίνεται από κρέμα γάλακτος και σοκολάτα κουβερτούρα. : Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όταν κρυώσει, καλύτερα παγωμένη, την βάζουμε σε μίξερ και χτυπάμε με μεγάλη ταχύτητα, για να γίνει μια κρέμα αφράτη.
Σε περίπτωση που φοβόμαστε τα ωμά αυγά, τα αντικαταστούμε με λίγη κρέμα γάλακτος.