Τούρκικο Ρύζι
- 1 ποτηράκι μανέστρα - κριθαράκι
- 2 ποτηράκια ρυζι Καρολίνα
- 4 κ σ λαδι
- 1 κ σ βουτυρο
- 1 ζελέ της κνορ μοσχαρι η κότα ( ζωμός σε κύβους)
- Νερο όσο πάρει να σκεπάζει το ρυζι
- Αλατι πιπερι
- Βάζεις 2 ποτηράκια ρύζι Καρολίνα με 2 κ σ αλάτι σε λεκάνη ρίχνεις καυτό νερό ανακατεύεις το αφήνεις 5 λεπτα, μετά το στραγγίζεις ( αυτο το κόλπο κανει το ρυζι να ειναι μετα σπυρωτό και οχι λαπά ) και το πλένεις μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό.
- Βάζεις το λάδι στο τηγάνι η κατσαρόλα. Ρίχνεις τη μανέστρα και την καβουρντιζεις να ξανθύνει, μετά ρίχνεις 1 κ σ βούτυρο και το ρύζι, ανακατεύουμε λιγο να σωταριστουν ολα μαζι.
- Αλάτι, πιπέρι και νερό καυτό μέχρι να σκεπαστει καλα, ρίχνεις και το ζελεδακι και βράζεις για 20 λεπτα, κοιτάς και απο λιγο αν χρειαστεί λιγο νερό ακόμη.