Μηλόπιτα με Σοκολάτα
Η μηλόπιτα ήταν ανέκαθεν από τις αγαπημένες μου συνταγές. Πάντα όμως έφτιαχνα την κλασική. Σήμερα δοκίμασα τη μελαχρινή εκδοχή της και μου άρεσε γι’ αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας.
-
350 γραμμάρια μαργαρίνη
-
350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
6 αυγά
-
60 γραμμάρια κακάο
-
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
2 βανίλιες
-
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
700 γραμμάρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
-
3/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
-
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά.
-
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα.
-
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σ ένα μακρόστενο ή τετράγωνο ταψί και βάζετε μέσα τη μισή ζύμη.
-
Καλύπτετε την επιφάνεια με τα μήλα και από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη ζύμη.
-
Ψήνετε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά.
-
Όταν ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
-
Αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να γλασάρετε με λιωμένη κουβερτούρα τη μηλόπιτα και να βάλετε από μισό καρύδι σε κάθε κομμάτι.
-
Είναι πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη και αυτή η εκδοχή.






