Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μηλόπιτα με pasta frolla

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 08 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη pasta frolla

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. Βιτάμ
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κροκάδι
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Γέμιση

  • 6 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. μπισκότα
  • κανέλλα
Οδηγίες
  1. Υγραίνουμε το μίγμα αλεύρου και ζάχαρης με τα αυγά και το κονιάκ, αφού τα χτυπήσουμε λίγο με τον αυγοδάρτη
  2. Μαζεύουμε τη ζύμη τη ζυμώνουμε ελαφρά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα
  3. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μήλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν
  5. Στρώνουμε τα μήλα πάνω από την ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30  περίπου λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο
  6. 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, σκορπίζουμε πάνω από την τάρτα μας  τα μπισκότα,  αφού πριν  τα έχουμε λιώσει στο μίξερ
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Στα ιταλικά η "pasta frolla" είναι μία "ζύμη με αλεύρι, αβγά, ζάχαρη και βούτυρο, που τρίβεται πολύ εύκολα, στα γαλλικά ζύμη μπριζέ....ενώ στα ελληνικά η "πασταφλόρα" είναι ένα γλυκό φούρνου με βάση από ζύμη και γέμιση από μαρμελάδα
  • Προφανώς δανειστήκαμε από τους Ιταλούς τον όρο της ζύμης pasta frolla (μετατρέποντάς τον σε  πασταφλόρα) και μετά ονομάσαμε έτσι το συγκεκριμένο γλυκό.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Το "ιστορικό" κομμάτι της συνταγής μού αρέσει πολύ....:)Γνωρίζω πολλά άτομα που αποφεύγουν τη ζύμη αυτή, διότι φοβούνται την αποτυχία. Και όμως είναι μια εύκολη ζύμη και ιδιαίτερα εύγευστη!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 11 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι η αγαπημενη μου ζυμη
και το γλυκο Ονηρο
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009
Η δευτερη φωτο ειναι σε μια αλλη εκδοχη της με κακαο η σοκολατα οτι σας αρεσει .
Στη φαση που καραμελωνουμε τα μηλα προσθετουμε ενα κουταλακι του γλυκου κακαο η σοκολατα.Μετα τα πολτοποιούμαι με πιρουνι .
Μεταφορά στην κορυφή