Μηλόπιτα με pasta frolla
Ζύμη pasta frolla
- 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2/3 φλ. Βιτάμ
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 κροκάδι
- 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
Γέμιση
- 6 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- 150 γρ. μπισκότα
- κανέλλα
- Υγραίνουμε το μίγμα αλεύρου και ζάχαρης με τα αυγά και το κονιάκ, αφού τα χτυπήσουμε λίγο με τον αυγοδάρτη
- Μαζεύουμε τη ζύμη τη ζυμώνουμε ελαφρά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα
- Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μήλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν
- Στρώνουμε τα μήλα πάνω από την ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
- 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, σκορπίζουμε πάνω από την τάρτα μας τα μπισκότα, αφού πριν τα έχουμε λιώσει στο μίξερ

- Στα ιταλικά η "pasta frolla" είναι μία "ζύμη με αλεύρι, αβγά, ζάχαρη και βούτυρο, που τρίβεται πολύ εύκολα, στα γαλλικά ζύμη μπριζέ....ενώ στα ελληνικά η "πασταφλόρα" είναι ένα γλυκό φούρνου με βάση από ζύμη και γέμιση από μαρμελάδα
- Προφανώς δανειστήκαμε από τους Ιταλούς τον όρο της ζύμης pasta frolla (μετατρέποντάς τον σε πασταφλόρα) και μετά ονομάσαμε έτσι το συγκεκριμένο γλυκό.
και το γλυκο Ονηρο
Στη φαση που καραμελωνουμε τα μηλα προσθετουμε ενα κουταλακι του γλυκου κακαο η σοκολατα.Μετα τα πολτοποιούμαι με πιρουνι .







