Μηλόπιτα με κρέμα Γιαούρτι
- Για την μπισκοτένια βάση
- 250 γρ Αλευρι
- 125 γρ Βουτυρο
- 100 γρ Ζαχαρη Αχνη
- 1 βανιλια
- 1 κροκο αυγο
- 1 τσιμπια Αλατι
- Γέμιση
- 250 γρ στραγγιστο γιαουρτι
- 1 φάκελο Ανθος Αραβοσιτου με γευση βανιλια
- 4 Αυβγα
- 100 γρ Ζαχαρη Αχνη
- 250 μλ Κρεμα γαλακτος χτυπημένη σε σαντιγη
- 1 Ζαχαρη Βανιλια
- Ακομη χρειαζόμαστε
- 600 γρ καθαρισμενα Μηλα και κομμενα σε φέτες
- 30 γρ Μουλιασμενες σε Ρούμι Σταφιδες
- Ξυσμα απο 1 Λεμονι
- 20 γρ Ζαχαρη Αχνη
- 1/2 κ γ Κανέλλα
- Για την Επιφάνια μετα το ψησιμο χρειαζόμαστε
- 3 Κ σ Μαρμελαδα Βερύκοκο
- 70-100 γρ αμυγδαλα χωρις φλουδα σε καρφακια η φιλεταρισμένα
- Ζυμωνουμε ολα τα υλικα για τη μπισκοτένια βάση και κανουμε μια μπάλα,τη βαζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα
- Ανάβουμε τον φουρνο στον αερα στους 180 βαθμούς.Βουτυρωνουμε μια φορμα 26 άρα με αποσπώμενο πάτο
- Βγαζουμε την ζυμη απ το ψυγείο. Ανοιγουμε το μπισκοτενια φυλο και ντύνουμε την φορμα και τα πλαϊνά
- Με το μιξερ χτυπαμε τα αυγα με την αχνη,να αφρατεψουν λιγο
- Προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικα, την σαντιγη την πρόσθετω στο τέλος και ανακατεύω απαλα να ενωθούν τα υλικα.
- Ριχνουμε το μιγμα επανω στη ζύμη,μεσα στην φορμα.
- Βαζουμε επανω τα μηλα ,πάνω στα μηλα τις Σταφιδες και πασπαλιζουμε με την Αχνη και κανέλα.
- Ψηνουμε για 70 λεπτα περίπου.
- Σε τηγανι χωρις βουτυρο, ροδίζουμε τα αμυγδαλα. Ζεσταίνουμε την μαρμελαδα.
- Μολις βγει το γλυκο το λουστραρουμε με την μαρμελαδα. Πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα
- Αφηνουμε να κρυωσει πολυ Καλα!