Μελωμένα σύκα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 2 κιλά σύκα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1/2 κούπα γλυκόζη(προαιρετικά)
Οδηγίες

- Καθαρίζουμε τα σύκα.Τα αραδειάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
- Πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τη γλυκόζη.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με καινούργια καπάκια.
- Γυρνάμε τα βάζα κατα διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Σχόλια
Έχω 2 απορίες, τα σύκα πρέπει να είναι άγουρα ή γινωμένα , το λέω για να μη λιώσουν στο βράσιμο που είναι περίπου πόση ώρα; Η ζάχαρη είναι τόση και δεν βγαίνει πολύ γλυκό; Μου το ζήτησαν να τους το φτιάξω και χρειάζομαι λεπτομέρειες. Ευχαριστώ.
Να σαι καλα Αλεξανδρα.Αυτο το γλυκακι το εφτιαχνε ο παππους μου καθε καλοκαιρι και τρελενομασταν οταν το τρωγαμε.Μαλιστα εβαζε μεσα και μεγαλα κομματια καρυδι,εκει να δεις "οργιο" γευσεως και νοστιμιας.Ειναι τελειο γλυκακι.
Τα σύκα Ηλιάννα μου πρέπει να είναι ώριμα.Αν είναι και λίγο παραπάνω (ώριμα)δεν πειράζει απλός δεν θα κρατήσουν το σχήμα τους όπως τα άλλα μετά το βράσιμο.Τη ζάχαρη και βέβαια μπορείς να την ελατώσεις κάντειν 11/2 του κιλού όπως λέει και η Δάφνη.Εχαρτάτε και από τα σύκα, την ποικιλία κάποια είναι πιο γλυκά κάποια λιγότερο.Το πόση ώρα βράζεις το γλυκό για να πω την αλήθεια δεν το έχω χρονομετρήσει.Τώρα πια το καταλαβαίνω με το μάτι.Πάνω κάτω όση ώρα χρειάζονται και τα άλλα γλυκά του κουταλιού.Είναι τέλειο!
Αλεξανδρα, οτι γινονται και ετσι τα συκα γλυκο δεν το ηξερα, σ ευχαριστω .Αμβροσια θα ειναι...
Λεμονακι να μην βαλω προς το τελος ?Οπως βαζουμε στα αλλα γλυκα του κουταλιου ?
Εγώ Ντίνα μου δε βάζω τίποτα άλλο εκτός από αυτά που γράφω.Ούτε λεμόνι.Αν εσύ θέλεις να βάλεις δε νομίζω να χαλάσει και ο κόσμος.Αλλά εγώ δε βάζω τίποτα.Αν το δοκιμάσεις δε θα σου αρέσει κανένα άλλο.
Ρωτάω ,γιατι εγω θα την κάνω χωρις γλυκόζη και λεω μήπως θα έπρεπε σαν συντηρητικό .Ωστοσο η γλυκοζη δινει καιμια ωραια γυαλάδα ,που αν δεν την βαλουμε κανει την ιδια δουλεια το λεμονι .Εγω τωρα μιλαω βασει των αλλων γλυκων του κουταλιου .Εδω εισαι εσυ ο μαστορας .
Μη βάλεις τίποτα.θα δεις ότι θα γίνει πολύ καλό!
Ετσι το κάνω και εγώ το γλυκό και άν πολτοποιήσετε τα σύκα στο τέλος έχετε μια καταπληκτική μαρμελάδα!!!!!!!!!!
(τα κατάφερα να σχολιάσω........)
Πράγματι και εγώ δεν έβαλα ούτε γλυκόζη ,ούτε λεμόνι και έγινε τέλειο!!!
Γρήγορο και εύκολο γλυκό κουταλιού,φθάνει να έχετε όμορφα σύκα γινομένα αλλά σκληρά
Αλεξανδρα μου αυτη η μαρμελαδα μου αρεση πολυ αλλα εδω δεν εχουμε συκιες πουλανε τα συκα με το κμματι
και το ενα συκο εχει γυρω στα 20 εως 40 λεπτα
Βησαρία μου χαίρομαι που δοκίμασες τη συνταγή μου και κυρίως χαίρομαι που σου άρεσε.Εμεις εδώ έχου συκιά στο σπίτι και κάθε χρόνο φτιάχνω μεγάλες ποσότητες.Το λατρεύουμε!!!!!Βιάνκα μου κρίμα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις πόσο νόστιμο είναι αυτό το γλυκό του κουταλιού.Αν ήσουν πιο κοντα θα μπορούσα να σου δώσω ένα σωρό ,τι κρίμα ....