Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2647-isli.jpg
Ισλί



Μελιτζανόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμη και τραγανή πίτα με μελιτζάνες και τυριά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 ταψί μεγάλο του φούρνου ή 40αρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  •     3/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     6 φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
  •     1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια για χρώμα
  •     4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένες κυβάκια
  •     1/2 φλ. τραχανά ή νιφάδες βρώμης
  •     300 γραμ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  •     1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  •     2 αυγά
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή και φρέσκο
  •     1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •     1/4 της κούπας ζεστό νερό με 1 ζωμό σε κύβο
  •     λάδι για το λάδωμα των φύλλων
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
  2. Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε λίγο από το λαδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε λάδι, την πιπεριά, τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά. Ανακατεύουμε το μείγμα αλατίζουμε ελαφρά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10′ περίπου, να πιει τα υγρά της.
  4. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά ή τη βρώμη, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το βασιλικό.
  5. Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιει τελείως τα υγρά της. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
  6. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας ή σε 40αρι ταψί λαδωμένο, υπολογίζουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά πάνω λαδωμένα ανάμεσα. Βάζουμε τα 2 πρώτα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί μας και τα άλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα ανάμεσα.Ρίχνουμε τη γέμιση που έχει κρυώσει αρκετά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα μας εκτός από το τελευταίο που θα είναι ίσιο κανονικά και θα έχει σκεπάσει και τα 2 φύλλα που προεξέχουν και έχουμε γυρίσει προς τα μέσα, από το ταψί μας.
  7. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στη 2η από κάτω θέση στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει ολόκληρη η πίτα από το ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και χωριάτικο φύλλο ή φύλλο που θα φτιάξετε μόνοι σας.
Εβαλα βρώμη για να τραβήξει τα υγρά της πίτας.
Προσέχουμε το αλάτισμα της γέμισης γιατί θα μπουν τα τυριά να μη γίνει αρμυρή, δοκιμάστε πρώτα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή