Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Drivers License, Buy German Drivers License
jack020 30.6.2022 15:08
BUY A REAL PASSPORT ONLINE
jack020 30.6.2022 15:06
Buy Passport Online, Buy a Real Passport Online
jack020 30.6.2022 15:01
Increase and Phight: 5/12/2022
Marinaccio 28.6.2022 9:38
Top Ranking: Mets 13, Nationals 5ats swat the Nats
Marinaccio 28.6.2022 9:37
Near the Empire: Yankees information - 6/11/22
Marinaccio 28.6.2022 9:36
Astros hunt as a result of the double-enjoy monste
Marinaccio 28.6.2022 9:35
Tigers 4, Guardians 3: Miggy features walkoff cham
Marinaccio 28.6.2022 9:34
The 2022 MLB Corridor of Fame Ballot vs. the Rocki
Marinaccio 28.6.2022 9:34
Guardians earn to start with spring exercising mat
Marinaccio 28.6.2022 9:33
Acquista passaporto, patente di guida, età e carta
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:56
Kaufen Sie Reisepass, Führerschein, Alter und Pers
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:55
Buy Passport,Driver License,Age & ID Card,Visas an
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:54
KUP TANIE PRZEDPŁACONĄ KARTĘ VISA, KLONUJ KARTY,
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:53
ACQUISTA CARTE VISTO PREPAGATE ECONOMICHE, CARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:51
COMPRE TARJETA VISA PREPAGO BARATA, TARJETAS CLONE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
اشترِ بطاقة فيزا مدفوعة مسبقًا بسعر رخيص ، وبطاقات
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
KAUFEN SIE GÜNSTIGE PREPAID-VISA-KARTEN, KLONKARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
BUY CHEAP PREPAID VISA CARD, CLONE CARDS,DUMZ,CRED
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
☎️+49 1575 1562534☎️ Acquista certificato olandese
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:48
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2704-rozavga.jpg
Ροζ αβγουλάκια



Μελιτζανόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμη και τραγανή πίτα με μελιτζάνες και τυριά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 ταψί μεγάλο του φούρνου ή 40αρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  •     3/4 φλ. ελαιόλαδο
  •     6 φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
  •     1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια για χρώμα
  •     4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένες κυβάκια
  •     1/2 φλ. τραχανά ή νιφάδες βρώμης
  •     300 γραμ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  •     1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  •     2 αυγά
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή και φρέσκο
  •     1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •     1/4 της κούπας ζεστό νερό με 1 ζωμό σε κύβο
  •     λάδι για το λάδωμα των φύλλων
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, για να μη ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
  2. Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά να πιει τα υγρά του. Προσθέτουμε λίγο από το λαδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε λάδι, την πιπεριά, τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά. Ανακατεύουμε το μείγμα αλατίζουμε ελαφρά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10′ περίπου, να πιει τα υγρά της.
  4. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά ή τη βρώμη, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το βασιλικό.
  5. Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιει τελείως τα υγρά της. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
  6. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας ή σε 40αρι ταψί λαδωμένο, υπολογίζουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά πάνω λαδωμένα ανάμεσα. Βάζουμε τα 2 πρώτα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί μας και τα άλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα ανάμεσα.Ρίχνουμε τη γέμιση που έχει κρυώσει αρκετά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα μας εκτός από το τελευταίο που θα είναι ίσιο κανονικά και θα έχει σκεπάσει και τα 2 φύλλα που προεξέχουν και έχουμε γυρίσει προς τα μέσα, από το ταψί μας.
  7. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στη 2η από κάτω θέση στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει ολόκληρη η πίτα από το ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και χωριάτικο φύλλο ή φύλλο που θα φτιάξετε μόνοι σας.
Εβαλα βρώμη για να τραβήξει τα υγρά της πίτας.
Προσέχουμε το αλάτισμα της γέμισης γιατί θα μπουν τα τυριά να μη γίνει αρμυρή, δοκιμάστε πρώτα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή