Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Mελιτζανόπιτα με κιμά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ζουμερή και νόστιμη πίτα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 4 μελιτζάνες σε φέτες
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίστιο ή κοτόπουλου
  • 1 φλ/ νι μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα (προαιρ.)
  • Λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • Μισό κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • Μαϊντανός ψιλ/νος
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ
  • 1 κρόκος + λίγο γάλα για το άλειμμα

 

Οδηγίες

 

  1. Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια τις ξεπλένω σε μπόλικο νερό, τις στύβω και τις ψήνω αλείφοντάς τες με λίγο λάδι στο γκριλ της κουζίνας ή στο τηγάνι ψηστιέρα. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να τις τηγανίσει, αλλά το φαγητό θα είναι πιο «βαρύ».
  2. Φτιάχνω τη μπεσαμέλ με 1 κ.σ. βούτυρο ή 3 κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. αλέυρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα και μόλις ψηθεί λίγο ρίχνω 1 κούπα γάλα και ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα. Μόλις πήξει το κατεβάζω και το αφήνω στην άκρη.
  3. Σε τηγάνι σοτάρω τον κιμά με το λάδι.
  4. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και αφήνω για λίγο να τραβήξει τα υγρά.
  5. Προσθέτω το μπαχάρι, την ντομάτα, αλάτι ( με προσοχή), πιπέρι, μαϊντανό και αφήνω για κανένα 10λεπτο να ψηθεί το μείγμα του κιμά
  6. Στη συνέχεια ανακατεύω τη μπεσαμέλ στον κιμά.
7.  Σε πυρέξ αλειμμένο με λάδι ή βούτυρο απλώνω το ένα φύλλο της ζύμης, το τρυπώ με το πιρούνι και απλώνω τις 2 κ.σ. σιμιγδάλι.Πάνώ απλώνω τις μισές μελιτζάνες και τη μισή φέτα.
8.  Ρίχνω τον κιμά και πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
9.  Βάζω την υπόλοιπη φέτα και ραντίζω με 1κ.σ. ακόμα σιμιγδάλι.
10.  Κλείνω την πίτα μας με το 2ο φύλλο ζύμης, τρυπώντας την επιφάνεια με το πιρούνι.
11.  Αλείφω την επιφάνεια με το μείγμα κρόκου και γάλακτος.
12.  Ψήνω στους 180ο – 190ο με αντιστάσεις στην πιο κάτω θέση του φούρνου για περίπου 1 ώρα. Ελέγχω αν έχει ψηθεί το κάτω φύλλο, αν όχι ακουμπάτε το πυρέξ στον πάτο του φούρνου για κανένα 10 λεπτο ακόμα.

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ανατολή ,μου μύρισε η πιτα σου .
Αν αντι μπεσαμελ βάλω κάποιο τυρί ?Τι λες ?
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 25 Μάιος 2009
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο "ζουμερή" και γλιτώνω και τα αυγα. Εξ αλλου ειναι μικρή ποσότητα. Εσύ φυσικά θα μπορούσες να βάλεςι και αυγά με λίγη κρέμα όπως κάνουμε και στις άλλες πιτες συνήθως. Εσύ θα κρίνεις τι θα κάνεις.
Φυσικά και εχει τυράκι μέσα, αλλά θα μπορούσες να βάλει αντί για αυγά και κρέμα και ανθότυρο αρκετό για να επιτύχεις τη σύνδεση των υλικών.
Δάφνη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Κάτι που μού πετυχαινει το προτείνω!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 26 Μάιος 2009
όχι 5 σκούφους 15 το λιγότερο.......τι να βαθμολογίσης τη γεύση της (θεική)τη παρουσίαση (εξαίρετη)και φυσικά πώς να μην είναι αφου είναι και λίγο light!!!!το
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια πίτα, και πεντανόστιμη από τα τόσα νόστιμα υλικά!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 04 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Lara Lo που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή