Μελιτζάνες μιαμ...μιαμ
Λατρεύω τη μαγειρική γιατί αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη να δημιουργήσει. Μια τέτοια δημιουργία είναι η παρακάτω συνταγή που σας προτείνω. Εύκολη και γευστικότατη.
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 300 γρ. τριμμένο τυρί gouda ή regato
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 12 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
- 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες όπως στον μουσακά.
- Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σ' ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν, μετά, ντομάτες και τέλος τυρί φέτα.
- Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία με τις στρώσεις των υλικών, με τη διαφορά ότι στη δεύτερη στρώση καλύπτουμε το φαγητό με τυρί gouda ή regato και από πάνω βάζουμε τις πιπεριές.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Αντί για μελιτζάνες, μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο φαγητό με κολοκυθάκια κατά τον ίδιο τρόπο, ή να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο λαχανικά.
Λοιπόν, σίγουρα αυτό το φαγητό γίνεται εξίσου νόστιμο και με ψητά λαχανικά και επίσης εγώ μια φορά το είχα βάλει σε φόρμα μαργαρίτα και το έψησα και το είχα διακοσμήσει με μια κόκκινη ψημένη πιπεριά σε σσχήμα μαραγαρίτας στο κέντρο και για κοτσάνι είχα βάλει μπαστουνάκια πράσινης πιπεριάς και ήταν πού όμορφο.







