Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4356-likerstafiliken.jpg
Λικέρ σταφύλι



Μελιτζάνες κεμπάπ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και εμφανίσιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και μπουφέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ κιμά μισο αρνί μισο μοσχαρι
  • 2 κρεμμυδια τριμενα στον τριφτη
  • 2 Σκελιδες σκόρδο στην πρέσα
  • 4 φέτες μεγάλες τοστ κομμενο στο μπλέντερ
  • Μισο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλατι , πιπερι, θυμαρι η ριγανη
  • 1 κ γλ. κυμινο
  • 1 κ γλ. μπουκοβο
  • 1 κ γλ. παπρικα γλυκια
  • 3 κ σ λαδι
  • 3 Μελιτζανες κομενες σε ροδελες
  • 5-6 πατάτες κομενες σε ροδελες
  • 2-3 πιπεριες πράσινες κέρατο κομενες στα 4
  • 3 ντοματες κομενες στα 4
  • Λιγο λαδι ανακατεμένο με πιπερι και αλατι

Για την σαλτσα

  • 3-4 κ σ λαδι
  • 1 κ σ πελτε ντοματα
  • 1 κ σ παστα πιπεριά
  • Αλατι πιπερι
  • 300 γρ νερο
Οδηγίες
  1. Με τα υλικα του κιμά ζυμωνουμε Καλα πρώτα τα κεφτεδάκια οχι πολυ μεγαλα.
  2. Σε ενα ταψι βαζουμε μια φετα μελιτζανα ,πατάτα,κεφτέ ,το βαζουμε στο ταψι,ξανά πάλι το ίδιο σε σειρές. Άμα έχουμε περισσέψει πατάτες και μελιτζανες τα βαζουμε στα πλάγια γυρο γυρο. Αναμεσα στις σειρές βαζουμε τις πιπεριες Και τις ντοματες.
  3. Ριχνουμε επανω το λαδι με το αλατι και πιπερι. Ψυνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτα ισως και παραπάνω ανάλογα τον φουρνο. Θελουμε να πάρουν χρωμα οι πατάτες και οι πιπεριες
  4. Σε τηγάνι βαζουμε το λαδι να κάψει, ριχνουμε τον πελτε ντοματας και την παστα πιπεριάς ειναι και αυτο σαν πελτές. Καβουρντιζουμε λιγο ριχνουμε το νερο, αλατι, πιπερι.
  5. Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο και ριχνουμε την σαλτσα. Ψηνουμε αλλα 15-20 λεπτα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 07 Μάρτιος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατο φαγητό, αν και με μοσχαρίσιο κιμά. Μπράβο!
Μεταφορά στην κορυφή