Μελιτζανάκι τουρσί
Τον Σεπτέμβριο θα βρείτε μελιτζανάκι μικρό !
Προλαβαίνετε να φτιάξετε τουρσί για το χειμώνα !
- Μελιντζανάκια
- Αλάτι , ξύδι
- Σέλινο , σκόρδο
- Πιπεριές , λάχανο
- Διαλέγετε μικρές μελιτζάνες και τις χαράζετε κατά μήκος από τη μια άκρη ως την άλλη
- Τις ρίχνετε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι και αφήνετε να βράσουν 2 εως 3 λεπτά για να μαλακώσουν
- Τις στραγγίζετε και τις πιέζετε ελαφρά για να στραγγίσει το νερό τους
- Κόβετε σε μικρά κομματάκια , μερικές πιπεριές και λάχανο
- Προσθέτετε μαϊντανό και μερικά κλωνάρια σέλινο
- Τα ζεματάτε τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με αλάτι
- Πασπαλίστε με αλάτι και τις μελιτζάνες
- Αφήνετε να μείνουν 12 ώρες
- Τα στύβετε για να φύγει το αλατόνερο
- Προσθέτετε στο μείγμα του λάχανου λίγο σκόρδο λιωμένο και γεμίζετε τις μελιτζάνες
- Τις δένετε με το σέλινο και τις σκεπάζετε με ξύδι για 24 ώρες
- Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε βάζο αποστειρωμένο και τις σκεπάζετε με λάδι










