Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανάκι τουρσί

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Τον Σεπτέμβριο θα βρείτε μελιτζανάκι μικρό !

Προλαβαίνετε να φτιάξετε τουρσί για το χειμώνα !

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • Μελιντζανάκια
  • Αλάτι , ξύδι
  • Σέλινο , σκόρδο
  • Πιπεριές , λάχανο
Οδηγίες
  • Διαλέγετε μικρές μελιτζάνες και τις χαράζετε κατά μήκος από τη μια άκρη ως την άλλη
  • Τις ρίχνετε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι και αφήνετε να βράσουν 2 εως 3 λεπτά για να μαλακώσουν
  • Τις στραγγίζετε και τις πιέζετε ελαφρά για να στραγγίσει το νερό τους
  • Κόβετε σε μικρά κομματάκια , μερικές πιπεριές και λάχανο
  • Προσθέτετε μαϊντανό και μερικά κλωνάρια σέλινο
  • Τα ζεματάτε τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με αλάτι
  • Πασπαλίστε με αλάτι και τις μελιτζάνες
  • Αφήνετε να μείνουν 12 ώρες
  • Τα στύβετε για να φύγει το αλατόνερο
  • Προσθέτετε στο μείγμα του λάχανου λίγο σκόρδο λιωμένο και γεμίζετε τις μελιτζάνες
  • Τις δένετε με το σέλινο και τις σκεπάζετε με ξύδι για 24 ώρες
  • Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε βάζο αποστειρωμένο και τις σκεπάζετε με λάδι
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το ίδιο κάνω κι εγώ με τη Dafni. Αντί λάχανο βάζω μπόλικο τριμμένο καρότο. Ωραίο μεζεδάκι που συνοδεύει τέλεια, τα όσπρια το χειμώνα.
Σχόλιο από Rica , Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εγώ προσθέτω και κομμάτια καρυδόψιχας, η οποία μετά από λίγες μέρες ρουφάει το λάδι και γίνεται σαν φρεσκοκομμένο καρύδι από το δένδρο!! Συγχαρητήρια - εξαίσιος μεζές για τσίπουρο!!
Μεταφορά στην κορυφή