Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανάκι το άλικον

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ίσα που το προλαβαίνετε… ένα γλυκό που θα τρώτε όλο το χειμώνα !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1500 γρ. ζάχαρη
  • 80 μελιτζανάκια
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 5 λεμόνια
  • Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Προαιρετικά χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
  • γαρύφαλλα
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε το μελιτζανάκι από τη σάρκα του.
  2. Τρυπάμε το μελιτζανάκι με πιρούνι σε 1-2 μεριές.
  3. Τα αφήνουμε στο νερό μερικές ώρες μαζί με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα
  4. Κάθε ένα που καθαρίζουμε το τρίβουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει
  5. Βράζουμε τα μελιτζανάκια σε νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  6. Προσοχή να μην τα παραβράσετε, γύρω στα 5 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε το μελιτζανάκι το ξεπλένουμε και ξανασουρώνουμε
  8. Τα στύβουμε στην παλάμη μας ελαφρά
  9. Καρφώνουμε στο κάθε ένα μελιτζανάκι , από ένα γαρύφαλλο, προαιρετικά
  10. Φτιάχνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά
  11. Κατόπιν προσθέτουμε τα μελιτζανάκια
  12. Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται
  13. Τα βράζουμε στο σιρόπι γύρω στα 15 λεπτά, μαζί με 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
  14. Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε και τα αφήνουμε εκεί όλη νύχτα.
  15. Tην άλλη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει
  16. Τέλος, προσθέτουμε και το χυμό μισού λεμονιού, μαζί με 2 κουταλιές μέλι
  17. Αυτό δίνει γυαλάδα στο γλυκό μας

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορείτε να κάνετε μια σχισμή κατά μήκος στο μελιτζανάκι και να το γεμίσετε με αμύγδαλο που θα το συγκρατεί μια οδοντογλυφίδα

Θέλω  να συμπληρώσω ορισμένα στοιχεία για το μελιτζανάκι

  • Ακούω χρόνια τώρα για το τσακώνικο μελιτζανάκι
  • Βλέπω στο νετ να αναφέρουν ότι το εν λόγω μελιτζανάκι διαφέρει για το χρώμα του
  • Το τσακώνικο μελιτζανάκι έχει  5εκ.  μήκος, μωβ ραβδώσεις, έχει γλυκειά γεύση και όταν το φτιάχνουμε γλυκό, η απόχρωσή του είναι ξανθιά και όχι κόκκινη
  • Το πράσινο ή κόκκινο γίνεται μόνο με χρωστικές ουσίες
  • Το φυσικό του χρώμα είναι το ανοιχτό ξανθό
  • Το δικό μου εδώ έχει χρώμα φυτικό κόκκινο
  • Πριν ήταν ξανθούλι, μόνον όποιος το φτιάχνει μόνος του  ξέρει  τις αποχρώσεις του
  • 'Οσο για το μελιτζανάκι που δεν είναι τσακώνικο, το χρώμα του είναι μουντό πράσινο
  • Μην ξανακούσω λοιπόν ότι το τσακώνικο ή το Κρητικό είναι κόκκινο

 

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010
Και σε άλλη συνταγή διάβασα ότι προσθέτουν γρεναδίνη για να πάρει ωραίο κόκκινο χρώμα ! σαν το δικό σου!
Μεταφορά στην κορυφή