Μαρμελάδα κεράσι με αμαρέτο και σοκολάτα
- 4 κιλα κερασια γλυκα
- 2 βαζα βυσιννα κομπόστα, βαλτε και το ζουμι τους(LIDL)
- 2 λεμονια
- 1 σοκολατα γλυκοπικρη
- 1 βανιλια φασολι το εσωτερικό της τα σποράκια
- 1 λιτρα χυμο,μηλου
- 2 μεχρι 3 ποτηρακια Αμαρετο
- καρδαμο ,κανελα και γλυκανισο, μισο κουταλακι απο το καθ ενα
- πηκτίνη, θα βρείτε στο LIDL ειναι για ενα κιλο φρουτο,500 γρ πηκτίνη
- Βγαζουμε τα κουκουτσια απο τα κερασια, ριχνουμε και τα βύσσσινα μεσα και τα περναμε με το μπλεντερ μεσα στην κατσαρολα.
- Τα βαζουμε στο ματι και τους ριχνουμε την ζαχαρη μαζι,και ανακατευουμε.
- Βαζουμε το λεμονι,την σοκολατα,τη βανιλια, καρδαμο, κανελα και γλυκασινο και ανακατεβουμε συνεχώς.
- Εν τω μεταξυ εχουμε πλύνει τα βαζα και τα εχουμε με κρυο νερο ξεπλυμενα. Σε 4 λεπτα ειναι η μαρμελαδα μας ετοιμη
- Κανουμε μια δοκιμη αν μας εχει πήξει, Βαζουμε ενα κουταλι μαρμελαδα σε ενα πιατακι και το βαζουμε στην ακρη . Οταν αναποδογυριζουμε το πιατο πρεπει να κανει μια σακουλιτσα, να μην πολυγλυστραει,τοτε ειναι ετοιμη,για να το βαλουμε στον βαζο μας.
- Γεμιζουμε μερικα βαζακια ,και τα κλεινουμε αμεσως και τα αναποδογηριζουμε,έτσι τα αφηνουμε να κρυώσουν.