Μαρμελάδα φράουλα - fraoula
Η φράουλα μου αρέσει γιατί ευωδιάζει, έχει ωραία γεύση, είναι ζουμερή, είναι λαχταριστή, είναι κόκκινη!!
- 1 κιλό φράουλες κόκκινες αρκετά γινωμένες
- 2-3 κούπες ζάχαρη ανάλογα πόσο γινωμένες είναι οι φράουλες
- 2 κ. σ. Χυμό λεμονιού
- 1 μήλο τριμμένο
- Κόβω τις φράουλες σε κομμάτια και τις αφήνω όλο το βράδυ ή μερικές ώρες με τη ζάχαρη εκτός ψυγείου.
- Στη συνέχεια τις βάζω στη φωτιά μαζί με μήλο και ανακατεύοντας, βράζω σιγά για 15΄ περίπου και ξαφρίζω.
- Στη συνέχεια ρίχνω το λεμόνι και βράζω άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Τη βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύω όπου έχω χώρο, καλά είναι να την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος, αλλά αυτό το ξέρετε.
- Την απλώνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με βουτυράκι, σε γιαούρτι, σε τάρτα, σε τσιζκέικ…….
- Καλή επιτυχία!
Το μήλο βοηθάει να πήξει η μαρμελάδα μας λόγω της πηκτίνης που έχει .
Θα επανέλθω με εντυπώσεις:)))