Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2647-isli.jpg
Ισλί



Μανιταρόπιτα ζουμερή με μπεσαμέλ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 01 Μάιος 2017
none
Περιγραφή

Η μανιταρόπιτα αυτή είναι ζουμερή,τραγανή και νόστιμη. ΄Εχει στη γέμιση καπνιστή γαλοπούλα και τυριά της αρεσκείας μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά χοντροκομμένα
  • Μισή κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ.κοφτό ξερό
  • λάδι ή βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου περίπου 3/4 της κούπας
  • Για τη μπεσαμέλ
  • Μισό πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη ή 7 κ.σ. λάδι
  • 5-6 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κούπες του τσαγιού γάλα ή 3/4 του λίτρου γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα φέτα χοντροτριμμένη
  • 2 κούπες κίτρινο τυρί πικάντικο ή παρμεζάνα
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, το αφαιρούμε και στο τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια μας, τα αφήνουμε λίγο χωρίς ανακάτεμα και μετά σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά. Προσπαθούμε να μη βγάλουν υγρά, αν ομως βγουν υγρά, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι και τα υγρά αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Αφού ροδίσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μαζί.
  2. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τα υγρά που άφησαν τα μανιτάρια και έχουμε συλλέξει. Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι , πιπέρι, και γαλοπούλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντας τη γέμιση να κρυώσει εκτός φωτιάς.
  3. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο η λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε ανακατεύοντας να ροδίσει λίγο. Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα κουζίνας. Θέλουμε να έχουμε ένα σχετικά αραιό μείγμα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε μια κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί, ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στη γέμιση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, λαδώνουμε ανάμεσα και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα 2 πρώτα τεντωμένα αλλά στο κέντρο σουρωτά κα΄πως .
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, σκορπίζουμε τη φέτα και τα κίτρινα τυριά.
  8. Απλώνουμε σουρωτά τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, το τελευταίο ίσιο, χαράζουμε όχι μέχρι κάτω και ραντίζουμε με αρκετο νερό πιτσιλιστά το ταψί μας.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για μισή με 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να βάλουμε ότι τυριά θέλουμε ή ό,τι τυριά έχουμε στο ψυγείο μας και σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
  • Τα μανιτάρια μπορούν να είναι μόνο ασπρομανίταρα ή και διαφορετικές ποικιλίες ή μείγμα αυτών
  • Στη μπεσαμέλ δε βάζουμε μοσχοκάρυδο για να μην επισκιάσει τη λεπτή γεύση των μανιταριών
  • Η μπεσαμέλ να μην είναι πολύ σφικτή, αραιώστε την αν χρειαστεί με γάλα ή νερό
  • Μπορείτε να βάλετε τυριά λάιτ, όπως και λάιτ γάλα
  • Μπορείτε αντί για γαλοπούλα να βάλετε ζαμπόν ή και μπέικον
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή