Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2224-makaroniafournou4tyria11.jpg
Μακαρόνια με 4 τυριά



Πορτοκαλένιος χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη για σιμιγδαλένιο ,ζουμερό χαλβά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 1 lt νερό
  • 3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη (έβαλα 800 γρ.)
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο ( έβαλα βιτάμ)
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκ. βανίλια
  • 300-400 γρ. κουβερτούρα
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
  2. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει ανακατεύοντας .ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε!!
  4. Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τον χαλβά με την σοκολάτα.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε.
  9. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και με σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εκανα κάποιες μικροαλλαγές: Μείωσα τη ζάχαρη (ευτυχώς για εμάς )!! ήταν τα πορτοκάλια γλυκά . Αφαίρεσα την φλούδα και τα πολτοποίησα τα πορτοκάλια μου . Δέν έβαλα φρέσκο βούτυρο ,δεν αρέσει η γεύση του στα παιδιά μου . Είναι πολύ γευστικός και η κουβερτούρα του πάει φυσικά πολύ!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή