Πορτοκαλένιος χαλβάς με επικάλυψη σοκολάτας
- 1 lt νερό
- 3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα
- 1 κιλό ζάχαρη (έβαλα 800 γρ.)
- 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο ( έβαλα βιτάμ)
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκ. βανίλια
- 300-400 γρ. κουβερτούρα
- 800 ml κρέμα γάλακτος
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνομε και τα πολτοποιούμε με την φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
- Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πήξει ανακατεύοντας .ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε!!
- Στο τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε τον χαλβά με την σοκολάτα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε.
- Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και με σαντιγί.