Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μανιτάρια σκορδάτα με θυμάρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα νόστιμο μεζεδάκι νηστίσιμο και αρτύσιμο, όπως εσείς επιθυμείτε.
Συστατικά
  • ½ κιλό μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ή και μικρότερα πόρτο μπέλο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή ξερή ρίγανη
  • Κεφαλογραβιέρα μικρά μπαστουνάκια (προαιρ.)
Οδηγίες



  1. Καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και τα χαράζουμε.
  2. Αλείφουμε με το σκόρδο την επιφάνεια και τις σχισμές των μανιταριών.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  4. Περιχύνουμε με το λάδι.
  5. Ψήνουμε στους 200ο περίπου 20 λεπτά και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών.
  6. Αν χρησιμοποιήσετε τυρί, τότε προς το τέλος του ψησίματος βάλτε «σφήνες» από τυρί ανάμεσα στις σχισμές και αφήστε το να λιώσει.
  7. Η εκδοχή με το τυρί τρώγεται αμέσως, το σκέτο μανιτάρι, τρώγεται και κρύο.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος μεζές!!!
Μεταφορά στην κορυφή