Γερμανικοί κουραμπιέδες
- 175 γρ βούτυρο
- 100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 80 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους αυγών
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια (φασολα) εγώ έβαλα 1 κγ Υγρή βανίλια
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο να γίνει αφρός με την ζάχαρη,και σιγά σιγά βάζω όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάω καλά για 2-3 λεπτα.
- Τωρα δοκιμάζω με το χέρι, αν κολλάει βάζω λίγο λίγο αλεύρι, οχι πολύ, ίσα ίσα που να μπορώ να το δουλέψω.
- Βάζω τη ζύμη σε μεμβράνη το τυλιγω,και βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Έκανα τον κόπο και ζυγιζα την ζύμη για κάθε κουραμπε 9 γρ .
- Τα πλαθω ομοιόμορφα με τις παλάμες των χεριών και κανω το σχήμα.
- Ζεστάνω τον φούρνο στο 175 και ψήνω για 15 λεπτά στον αέρα. Κοιτάτε αν χρειαστεί παραπάνω θέλει προσοχή.
- Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.... έχω ετοιμάσει 100 γρ ζάχαρη με 2 ως 3 βανίλιες Και τα περνάω αμέσως με την ζάχαρη.