Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μακαρόνια χοντρά με Ανθότυρο

recipe image
Προστέθηκε απόstellunak, Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3 άτομα
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 2 (και όχι για παστίτσιο)
  • 3 μικρές μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες (τις βουτάμε σε καυτό νερό για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα) ή 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κρασί (η συνταγή δεν διευκρίνιζε, αλλά έβαλα λευκό, πάει λέει, με την ντομάτα)
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 300 γρ. ανθότυρο ή φέτα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό (5 λίτρα περίπου) με λίγο λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους, σύμφωνα με το χρόνο που λέει η συσκευασία.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά
  3. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε με το ανθότυρο ή τη φέτα θρυμματισμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τρελαινόμουν από μικρή για χοντρά μακαρόνια.
  • Είχα όμως χρόνια φάω και φυσικά δεν τα είχα αγοράσει μόνη μου ποτέ.
  • Αποτέλεσμα, τα ‘χασα στο σούπερ μάρκετ και από την αγωνία μου μήπως δεν είναι όσο χοντρά τα θυμόμουν (με τρυπίτσα στη μέση) κατέληξα να πάρω αυτά για το παστίτσιο.
  • Δεν ήταν άσχημα, αλλά εκτός του ότι δεν τυλίγονται ΠΟΤΕ, δεν είχαν και την ίδια γεύση.
  • Την επόμενη φορά θα πετύχω σωστά το Νο 2.
Σχόλια
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία κλασσική συνταγή.Η γεύση "απογειώνεται" αν τα βάλετε για λίγο στο φούρνο.
Μεταφορά στην κορυφή