Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μακαρόνια με κιμά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 04 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο πιάτο με ωραία παρουσίαση για το τραπέζι μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση Νο.5
  • 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα στρογγυλά .
  • 1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη.
  • 1 κρασοπότηρο λάδι.
  • 1 μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κύβους και σοταρισμένη.
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο.
  • 1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα .
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
  • 2 κόκκους μπαχάρι.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • Αλάτι. Πιπέρι φρεσκοκομμένο.
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα η κεφαλοτύρι.
  • 100 γραμμάρια κασέρι.
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε.
  2. Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη.
  3. Σοτάρουμε τους κύβους της μελιτζάνας με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι και τη φυτίνη τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά σε δυνατή φωτιά μαζί με τον κιμά . Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τις μελιτζάνες που έχουμε σοτάρει.
  6. Βράζουμε τη σάλτσα του κιμά να μελώσει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό η αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο.
  7. Σε ένα μέτριο πυρέξ βάζουμε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια.
  8. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κασέρι, και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του κιμά.
  9. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση από μακαρόνια, τυρί τριμμένο και τον υπόλοιπο κιμά.
  10. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών και βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο. Μόλις λιώσουν τα τυριά το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή