Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μακαρονάδα Mπλουμ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 06 Μάιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μακαρονάδα από τα Παλιά και …νόστιμα. Την έκανε η μητέρα μου με κρέας και στο ζουμί του κρέατος του κοκκινιστού έριχνε νερό και έβραζαν τα μακαρόνια. Τώρα θα την κάνουμε χωρίς κρέας, που όμως δεν χάνει τη νοστιμιά και τις μνήμες της. Οι εκδοχές είναι 2, νηστίσιμη και αρτύσιμη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • Μισό κιλό μακαρόνια Νο 6
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες, στο πολυμίξερ κόβονται άριστα και λεπτά
  • 3 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε μικρά κομματάκια ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
  • 2 λίτρα νερό (περίπου)
  • αλάτι, πιπέρι,
  • ¾ κούπας λάδι
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρω περίπου 5 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτω την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη και αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτω και το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις βράσει το νερό με την ντομάτα ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε μερικές φορές στα 10 με 12 λεπτά που χρειάζεται βράσιμο το μακαρόνι. Φροντίζουμε τα μακαρόνια μας να έχουν σάλτσα μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά για να παραμείνουν ζουμερά.
  4. Σερβίρουμε με πιπέρι και μαϊντανό . Μέχρι εδώ είναι η νηστίσιμη εκδοχή.
  5. Για να τα κάνουμε αρτύσιμα προσθέτουμε στην ντομάτα ένα κύβο κότας ή κρέατος. Καθώς και τυράκι φέτα πικάντικη ή άλλο τυρί στο τέλος του σερβιρίσματος.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν έβαλα σήμερα πιπεριές στη συνταγή. Μερικές φορές βάζω και χρωματιστές

Αν χρειαστεί περισσότερο νερό για να βράσουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λίγο ζεστό νερό.

Μπορούμε να τα κάνουμε και καυτερά βάζοντας πιπερίτσα καυτερή ή μπούκοβο.

Τη συνταγή με μερικές αλλαγές ή προσθήκες , τη θυμήθηκα βλέποντας τη συνταγή από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 07 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένη μακαρονάδα!!
Μαμαδίστικη!Μπράβο Ηλιάννα,πολύ ωραία!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 08 Μάιος 2013
Πεντανόστιμο κλασσικό πιάτο με μνήμες!Έτσι τα φτιάχνω κι εγώ μόνο που αντί πιπεριάς βάζω κανέλλα ξύλο και κόκκους μπαχάρι.Θα δοκιμάσω και με πιπεριά... ωραία εκδοχή!
Σχόλιο από Ελενα , Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατο και Ευκολότατο.
Σχόλιο από Ελενα , Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013
Να προσθέσω ότι το βράδυ που φάγαμε ότι είχε απομείνει από το μεσημέρι (σαν φαγητό φτουράει περισσότερο απ' οτι μακαρονάδα με μία σάλτσα φτιαγμένη χωριστα) μου φάνηκε πιο νόστιμο ίσως επειδή η σάλτσα είχε χυλώσει.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μικροί μεγάλοι ξετρελαθηκαν !!!!
Πολυ ωραία συνταγη απλή και Γρηγόρη !!!!
Ευχαριστούμε Ηλιαννα !!
Μεταφορά στην κορυφή