Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και ευωδιαστή μακαρονάδα για όλες τις εποχές!

Συστατικά
  •    1 πακέτο μακαρόνια μακριά ή κοντά
  •    1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο και όλα σχεδόν τα κοτσάνια
  •    1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  •    100 γρ. καρύδια ή μια κούπα
  •    2 σκελίδες σκόρδο
  •    1 κούπα Ελαιόλαδο
  •    Πιπέρι και ίσως και αλάτι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κατά τη διάρκεια του βρασμού, φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο με τα καρύδια και τα χτυπάμε καλά.
  3. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό σε δόσεις και χτυπάμε με αρκετό ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί και άλλο λάδι. Διορθώνετε αν θέλετε το αλάτι.
  4. Εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα ζυμαρικά μας. Τα σουρώνουμε ελαφρά αλλά αφήνουμε και λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένο τυρί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η σάλτσα μας είναι πηκτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, εκτός από λάδι μπορούμε να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στη θέση του λαδιού, για πιο λάιτ κατάσταση.

Η ποσότητα αυτή του πέστο είναι για 1,5 πακέτο μακαρόνια.

Αν μας περισσέψει πέστο, μπορούμε να το φυλάξουμε κλεισμένο στο ψυγείο για λίγες μέρες, καλυμμένο με λάδι και να το χρησιμοποιήσουμε και σε ρύζι φτιάχνοντας ένα νόστιμο ρυζότο (πιλάφι + πέστο) ή βάζοντάς το σε ομελέτα ή αρωματίζουμε σούπες κτλ.

Ξανάφτιαξα τη συνταγή και έβαλα στο πέστο μισή κούπα λάδι, ήταν εξίσου καλή η γεύση και πιο λάιτ, θα το καθιερώσω με μισή κούπα + μισή κούπα περίπου ζεστό νεράκι.....

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή