Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και ευωδιαστή μακαρονάδα για όλες τις εποχές!

Συστατικά
  •    1 πακέτο μακαρόνια μακριά ή κοντά
  •    1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο και όλα σχεδόν τα κοτσάνια
  •    1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  •    100 γρ. καρύδια ή μια κούπα
  •    2 σκελίδες σκόρδο
  •    1 κούπα Ελαιόλαδο
  •    Πιπέρι και ίσως και αλάτι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κατά τη διάρκεια του βρασμού, φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο.
  2. Ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο με τα καρύδια και τα χτυπάμε καλά.
  3. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό σε δόσεις και χτυπάμε με αρκετό ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε το πιπέρι και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ίσως χρειαστεί και άλλο λάδι. Διορθώνετε αν θέλετε το αλάτι.
  4. Εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα ζυμαρικά μας. Τα σουρώνουμε ελαφρά αλλά αφήνουμε και λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα μας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένο τυρί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η σάλτσα μας είναι πηκτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, εκτός από λάδι μπορούμε να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στη θέση του λαδιού, για πιο λάιτ κατάσταση.

Η ποσότητα αυτή του πέστο είναι για 1,5 πακέτο μακαρόνια.

Αν μας περισσέψει πέστο, μπορούμε να το φυλάξουμε κλεισμένο στο ψυγείο για λίγες μέρες, καλυμμένο με λάδι και να το χρησιμοποιήσουμε και σε ρύζι φτιάχνοντας ένα νόστιμο ρυζότο (πιλάφι + πέστο) ή βάζοντάς το σε ομελέτα ή αρωματίζουμε σούπες κτλ.

Ξανάφτιαξα τη συνταγή και έβαλα στο πέστο μισή κούπα λάδι, ήταν εξίσου καλή η γεύση και πιο λάιτ, θα το καθιερώσω με μισή κούπα + μισή κούπα περίπου ζεστό νεράκι.....

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή