Λουκουμάδες της Παραλίας
- 650 γραμμάρια αλεύρι.
- 100 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο.
- 2 αυγά χτυπημένα.
- 100 γραμμάρια λίγο χλιαρό γάλα.
- 100 γραμμάρια λίγο χλιαρό νερό.
- 90 γραμμάρια ζάχαρη.
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή(9 γραμμάρια)
- άρωμα βανίλιας.
- 1/3 κουταλιά της σούπας αλάτι,
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
- Ζάχαρη για πασπάλισμα.
- Ανακατεύουμε το νερό με το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά .Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά μαγιά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε σε φούρνο που ζεστάναμε στους 30 βαθμούς,για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι.
- Κάνουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.Την σκεπάζουμε με σελοφάν και την βάζουμε στον φούρνο στους 30 βαθμούς,για να φουσκώσει.
- Σε είκοσι λεπτά θάχει διπλασιαστεί.Την βάζουμε στον πάγκο και την χωρίζουμε στα 2.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και λίγο στην ζύμη.Ανοίγουμε φύλλα με πάχος ενός δακτύλου.
- Με κου-πάτ σχηματίζουμε στρόγγυλα κομμάτια και με καπάκι μπουκαλιού κάνουμε τρύπα στην μέση.
- Βάζουμε σε κομμάτια λαδόχαρτου όταν κάνουμε την διαδικασία με την τρυπούλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου είκοσι λεπτά.
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το γυρίζουμε τούμπα στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο.Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά .Αραιά τα τηγανίζουμε για να φουσκώσουν άνετα.
- Τα βάζουμε σε δίσκο με χαρτί κουζίνας,να απορροφήσει το λάδι,Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.
Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ.