Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3920-xalvassokolataken.jpg
Σοκολατένιος χαλβάς



Λουκουμάδες της Αλέκας

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Λουκουμάδες αφράτοι!

Συστατικά

 

  •     4 ποτηρια αλευρι
  •     1 ποτηρι νερο
  •     1/2 ποτηρι γάλα
  •     1 αυγο
  •     1 φακ.ξερη μαγια ή 15 γρ νωπη
  •     1/2 ποτηρι ζαχαρη
  •     1/2 ποτηρι καλαμποκελαιο
  •     1 πρεζα αλατι
  •     Βανιλιες
Οδηγίες
  1. Ζεσταινουμε το νερο με το γαλα και διαλυουμε τη μαγια.
  2. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε λεκανιτσα και ζυμωνουμε, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί μεχρι η ζύμη μας να μην κολλαει στα χέρια,  αλλα ουτε να ειναι πολύ σφιχτη, αφηνουμε σκεπασμενη μεχρι να φουσκώσει.
  3. Ανοιγουμε σε φυλλο , οχι λεπτο και κοβουμε στρογγυλα με ενα ποτηρι, με το καπακι απο ενα μπουκαλι νερου κοβουμε στο κεντρο τους και αφηνουμε ξανα σκεπασμενα να φουσκωσουν.
  4. Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι και απο τις δυο πλευρες και οταν εχουν ενα χρυσοκοκκινο χρωμα βγαζουμε σε χαρτι κουζινας για να τραβηξει τα λαδια. Αν θελουμε τα ντονατς πασπαλισμενα με ζαχαρη, τα βουταμε στη ζαχαρη πριν στεγνωσουν, οταν κρυωσουν τα βουταμε στη σοκολατα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκανα το εξης: πηρα κομματια ζυμης και εκανα μπαλακια (οπως οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο για πιτα)....με τον χοντρο πλαστη ανοιξα τα μπαλακια σε στρογγυλα πιτακια-οχι λεπτα-και τα αραδιασα πανω σε λαδοκολλα, εκοψα το κεντρο τους με το καπακι και αφησα να φουσκωσουν. Αφησα μερικα χωρις να κοψω το κεντρο τους και οταν φουσκωσαν τα τρυπησα 2-3 φορες με το πηρουνι και αφου τα τηγανισα και κρυωσαν λιγο τα εκοψα απο τη μια μερια με το μαχαιρι και τα γεμισα με καραμελα, μετα τα βουτηξα στην αχνη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή