Λουκουμάδες με άρωμα ούζου
Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες γίνονται πολύ πιο γευστικοί αν τους αρωματίσουμε με ούζο ... Δοκιμάστε τους .
1 κύβο μαγιά
2 ποτήρια νερό χλιαρό
1 σφηνάκι ούζο
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι αλεύρι δυνατό (αυτό που κάνουμε τα τσουρέκια)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι
1 λίτρο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, καρύδια, κανέλλα
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το ούζο και τέλος το αλεύρι.
Χτυπάμε το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για δύο λεπτά.
Στη συνέχεια το σκεπάζουμε καλά με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φυσαλίδες.
Όταν είναι έτοιμο, ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι και μ ένα κουταλάκι που το βουτάμε σε νερό "κόβουμε" λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με μέλι, καρύδια τριμμένα ή σουσάμι και κανέλλα.






