Λικέρ με μέλι, το μελικό
- 250 γρ. μελι
- 500 γρ.κονιακ (κατα προτιμηση ασπρο)
- 250 γρ.νερο χλιαρο
- λιγα γαρυφαλλα
- λιγα ξυλακια κανελλας
- 1 μοσχοκαρυδο κομμενο στην μεση
- φλουδες απο ενα πορτοκαλι, ενα λεμονι, ενα μανταρινι και ενα περγαμοντο η κομ κουατ
- Λειωνουμε το μελι στο χλιαρο νερο, το προσθετουμε στο κονιακ, βαζουμε τα υπολοιπα υλικα μας και το κραταμε σε σκιερο μερος μεσα στο σπιτι για ενα μηνα, που και που το κουναμε.
- Στραγγιζουμε (εαν θελουμε για περισσοτερη γυαλαδα το περναμε απο φιλτρο του καφε) και το φυλαμε σε καραφες του λικερ
- Εαν το θελουμε δυνατοτερο, προσθετουμε περισσοτερο κονιακ
- Εαν δεν μας αρεσει το κονιακ, βαζουμε το αλκοολ της αρεσκειας μας η αυτο που εχουμε σπιτι μας.