Λίκερ δάφνης
- 20-25 φυλλα φρεσκιας δαφνης
- 1 κιλο αλκοολ
- 2-2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη (αναλογα ποσο γλυκο το θελουμε)
- 2 φλ.τσαγιου νερο
- 1 ξυλακι κανελλα
- 1 κουκουτσι μπαχαρι
- Βαζουμε τα φυλλα,την κανελλα και το μπαχαρι μεσα στο αλκοολ.
- Τα κραταμε σε σκιερο μερος μεσα στο σπιτι για 30 μερες.
- Κανουμε σιροπιμε τη ζάχαρη και το νερό, το οποιο το βραζουμε 8 λεπτα και το ριχνουμε μεσα στο αλκοολ.
- Σουρωνουμε με φιλτρο του καφε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής όπως έκανα εγώ εδώ, αν θέλετε.