Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λεχματζούν

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 14 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα πικάντικο, ανατολίτικο μεζεδάκι.
Συστατικά

 

  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή κάποιον άλλον
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • μισό κ. γλ. μπούκοβο ή τσίλι σκόνη ή όσο καυτερό το θέλετε
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα ζουμιά
  • 3-4 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανό
  • αλάτι, λάδι
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 2-3 κ. σ. κουκουνάρι
  • Ζύμη πίτσας, συνταγή, που έχω δώσει εδώ

 

Οδηγίες
  1. Σε μπολ ετοιμάζω τη γέμιση.
  2. Ρίχνω όλα τα υλικά και ζυμώνω καλά.
  3. Αφήνω λίγο στο ψυγείο να σφίξει ο κιμάς.
  4. Στη συνέχεια ανοίγω το ζυμάρι σε φύλλο λεπτό, σε ότι μέγεθος το θέλω και στρώνω επάνω ένα λεπτό στρώμα κιμά.
  5. Ψήνω στο φούρνο στους 210ο για 20 λεπτά περίπου.
  6. Το σερβίρω με φρέσκια ντομάτα, τυρί και λίγο φρέσκο μαϊντανό
Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλοι βάζουν και λίγο λεμόνι. Τρώγεται κυρίως τυλιχτό.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πικάντικη λιχουδιά νόστιμη και αρωματική!!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aλλη μία λιχουδιά για τα βραδάκια μετά τη θάλασσα!
Μεταφορά στην κορυφή