Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

992-eikona g1.jpg
Πολίτικη σαλάτα



Λεμονόπιτα ή Lemon Pie

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Μια γλυκόξινη πίτα με ανάλαφρη γεύση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • χρειαζόμαστε 50 γραμμάρια αλεύρι.
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 4 αυγά.
  • 1/2 κουταλάκι μπαίκιν.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • Ξύσμα λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 100 γραμμάρια κόρν-φλάουρ,
  • 60 γραμμάρια αλεύρι.
  •  και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 4 κρόκους αυγών.
  • 60 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο μαλακό.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.

Για την μαρέγκα:

  • 5 ασπράδια αυγών,
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας και
  •  ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν λίγο-λίγο και ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με σούστα, με διάμετρο 30 εκατοστά. Το ψήνουμε 10 -15 λεπτά.(δεν πρέπει να σκληρύνει)
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει 2-3 βράσεις
  3.  .Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε στο μείγμα λίγο -λίγο ανακατεύοντας γρήγορα, Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών το ξύσμα και το βούτυρο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να γίνει λεία η κρέμα μας.
  4. Για την μαρέγκα :χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη τις σταγόνες του λεμονιού και την βανίλια.
  5. Στρώνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και από πάνω βάζουμε την μαρέγκα, με σπάτουλα να κάνει κορυφές.
  6. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάλα μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Αφήνουμε να χλιαραίνει και ανοίγουμε την σούστα της φόρμας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή από Funky blog και έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή