Λαγουδάκια σε Γλαστράκια
- 500 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 100 γρ. ζάχαρη
- ¼ λίτρου ζεστό γάλα
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο για το άλειμμα
- σταφίδες
- μερικά αμύγδαλα κομμένα σε καρφάκια για τα μουστάκια
Για τα καροτάκια
- 50 γρ. αμυγδαλόπαστα
- κόκκινο χρώμα
- πράσινο χρώμα
- σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για τα αυτιά
- μερικές οδοντογλυφίδες
- 100 γρ. άχνη
- 2 κ,σ. νερό
- μικρά γλαστράκια
- χάρτινες φόρμες για την φόρμα μάφινς
- Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Παίρνουμε ζύμη και την κάνουμε σε μικρό μπαλάκι
- Βάζουμε τις σταφίδες για μάτια και στόμα και καρφώνουμε τα καρφάκια αμύγδαλου για τα μουστάκια
- Κάνουμε και τα αυτιά και αλείφουμε με κρόκο αυγού
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, βάζουμε επάνω τα κεφαλάκια από τα λαγουδάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσως και λίγο περισσότερο, έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
- Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγη σοκολάτα και κάνουμε τις γραμμούλες επάνω στα αυτιά
- Σε φόρμα μάφινς βάζουμε το χαρτάκι μέσα και ένα μπαλάκι ζύμης αρκετά μεγάλο
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 15 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
- Με την αμυγδαλόπαστα με κόκκινο και πράσινο χρώμα κάνουμε τα καροτάκια
- Με την άχνη και το νερό το γλάσο που θα κολλήσουμε το κεφάλι με το σώμα
- Βάζουμε στο κέντρο από το επάνω μέρος λίγο γλάσο και με μια οδοντογλυφίδα στερεώνουμε το κεφάλι με το σώμα
- Βάζουμε και λίγο γλάσο επάνω στο καροτάκι και το κολλάμε στο σώμα
- Βάζουμε τα λαγουδάκια μας σε μικρά γλαστράκια και είναι έτοιμα για δώρο
ΤΙΠ
- Κάνουμε την διπλή ζύμη και όταν ανέβει την μοιράζουμε σε σακουλάκια κατάψυξης και την βάζουμε στην κατάψυξη
- Όταν θέλουμε να κάνουμε κουνελάκια ή μικρά τσουρεκάκια την αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, φορμάρουμε αυτό που θέλουμε και ψήνουμε όπως γράφω στην συνταγή
με μια οδοντογλυφιδα στερεώνης το κεφάλι στο σώμα και αυτο το εκανα για να ειναι πιο στερεο
(τη επομενη μέρα ίσως) από το κάτω μέρος του τσουρεκιού τραβαμε και βγάλουμε αν θέλουμε την οδοντογλυφίδα και να μεινει μόνο με το γλάσο