Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

435-435-435.jpg
Τούρτα με αμύγδαλα



Λαδόπιτα έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 17 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη πίτα γεμιστή με λουκάνικα.
Συστατικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2  φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
  • 6-7  κ.σ. λάδι
  • 1.5 περίπου κούπα νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Γέμιση

  • 4 κρεμμύδια σε φέτες κομμένα
  • 4 ντομάτες σε κυβάκια και στημένες από τα υγρά τους
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κούπες φέτα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
  • ¼ λάδι
  • Μικρά λουκάνικα κοκτέιλ ή ζαμπόν
Οδηγίες

  1. Σε λίγο αλατισμένο νερό βράζουμε για 2-3 λεπτά τα κομμένα κρεμμύδια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Στη λεκάνη του μίξερ ρίχνουμε αλάτι και αλεύρι. Στο κέντρο ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μαζί με το λάδι. Τέλος στο κέντρο ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το νερό και ζυμώνουμε με το μίξερ ώσπου να έχουμε ένα απαλό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη λεκάνη μας , αφού λαδώσουμε τον κάδο, και τη βάζουμε στο φούρνο της ηλεκτρικής μας κουζίνας, που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς και έχουμε σβήσει. Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.
  3. Αφαιρούμε το φουσκωμένο ζυμάρι από τη λεκάνη μας και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και το ζυμώνουμε ελαφρά με  λάδι. Το χωρίζουμε σε 2 μέρη για να φτιάξουμε 2 πίτες.
  4. Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε το ένα κομμάτι της ζύμης που το έχουμε ανοίξει σε φύλλο, μεγαλύτερο από αυτό του ταψιού μας.
  5. Βάζουμε τριγύρω τα λουκάνικα και διπλώνουμε πάνω τους τη ζύμη που προεξέχει από το ταψί μας. Με τα δάχτυλά μας κάνουμε τις πτυχές για να έχουμε ωραίο σχήμα.
  6. Σε όλη την επιφάνεια της ζύμης μας ρίχνουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, την φέτα και τέλος μερικές κουταλιές της σούπας λάδι.
  7. Ψήνουμε τη λαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου μισή ώρα.
  8. Την κόβουμε σε τρίγωνα όπως στην πίτσα.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ίδιο μπορουμε να κάνουμε και στο άλλο κομμάτι μας.
  • Αν θέλουμε το άλλο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη και το έχουμε έτοιμο να το γεμίσουμε την επόμενη φορά, αφού το ξεπαγώσουμε πρώτα.
  • Στη θέση του λουκάνικου μπορούμε να βάλουμε καρουλάκια ζαμπόν και να τυλίξουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και μπαστουνάκια τυριού από κασέρι ή γραβιέρα ή μοτσαρέλα.
  • Με το ζωμό λαχανικών το ζυμάρι μας γίνεται πιο νόστιμο.
  • Μπορούμε αντί για φρέσκια ντομάτα, να βάλουμε στραγγισμένο καλά κονκασέ κονσέρβα.
  • Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σφολιάτα  έτοιμη αντί να ανοίξουμε εμείς το φύλλο.
  • Μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη μας στο μίξερ χωρίς κόπο καθόλου.
  • Τα υλικά είναι για 2 πίτες
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011
Πολύ περιεκτική όμορφη και πρωτότυπη!σίγουρα θα την κάνω! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011
έχω κάνει λαδόπιτα αρκετές φορές και είναι πεντανόστιμη...η ιδέα σου όμως πολύ μου άρεσε Ηλιάννα μου,μπράβο!!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!! Πεντανόστιμη και τόσο εντυπωσιακή στην εμφάνιση!!! Υπέροχη παρουσίαση!!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μου αρέσει πολύ!!Ειδικά οι εναλλάκτικες συμβουλές.Θα είναι πεντανόστιμη και τόσο εύκολη..Σιγουρα θα την δοκιμάσω κι εγώ!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τέλεια η λαδόπιτα!!!!!!Ωραία εμφάνιση και από γεύση φαντάζομαι!!!!!
Πέντε σκουφάκια είναι λίγα :))))
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτη η λαδοπιτα σιγουρα εκλεψε εντυπωσεις με την απλοτητα και την νοστιμια της,ουτε λογος...θα δοκιμαστει!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ εντιπωσιακη!!με ωραια υλικα
θα την κανω και εγω σηγουρα γιατι μας αρεσουν οι λαδοπιτες
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
εφτιαξα την λαδοπιτα σημερα,ειναι πολυ καλη και ευκολη,το δε ζυμαρι ευκολοπλαστο ,αφρατο.Αντι για λουκανικο εβαλα γραβιερα οπως ειπες.θα την καθιερωσουμε!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 22 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πολύ ωραία η λαδόπιτα!!!!! έφτιαξα μια στο ταψί του φούρνου,πρόσθεσα στα υλικά και πιπεριά που μας αρέσει:)))
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
H φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.

Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια λαδοπιτα
ζουμερη και παρα πολυ νοστιμη!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή