Κρεατόπιτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Για το τσιγάρισμα του κρέατος
- 500 γρ. γαλοπούλα ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.τ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.τ.γ. κάρυ
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Εκτός αυτού χρειαζόμαστε
- 500 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα και μετά ξεφλουδισμένες και κομμμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 πακέτο Antipasti, (πιπεριές γεμιστές με φέτα και σε λάδι) (το έχει το lidl)
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 4 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. κεφαλοτύρι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φέτα
Οδηγίες
- Ρίχνουμε τις 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο και το κρέας μας στο τηγάνι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Με το λάδι από το antipasti αλείφουμε καλά μία φόρμα πυρέξ.
- Στρώνουμε τις ροδέλες πατάτας, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και με 100 γρ. τριμμένη φέτα
- Βάζουμε το τηγανισμένο κρέας
- Πάνω από το κρέας βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές (από το antipasti) και τις ροδέλες από κρεμμύδι
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος
- Μετά το σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και με λίγη φέτα.
- Αλατιζουμε και πιπερώνουμε
- Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°c για 30 - 40 λεπτά
- Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε στους 200°c για άλλα 10 λεπτά
Σχόλια
Μια συνταγή ιδιαίτερη που δεν έχει σχέση με τις γνωστές μας πίτες με το φύλλο. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνω συχνά, από τότε που η Bianka μου έδωσε τη συνταγή!! Είναι αγαπημένη μας, φτιαγμένη με γαλοπούλα. Μπορεί να γίνει και όσο λάιτ θέλουμε. Πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη!!!Τη συνιστώ σε όλους...
Σίγουρα η συγκεκριμένη πίτα είναι γευστικότατη αλλά με ποιά έννοια χαρακτηρίζεται "γερμανική"; Βλέπω ότι περιέχει φέτα, κεφαλοτύρι και antipasti...
απλα ειναι φτιαγμενη στην γερμανια αχααχαχαχα