Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κρεατόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 05 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Γερμανική συνταγή.
Συστατικά
Για το τσιγάρισμα του κρέατος
  • 500 γρ. γαλοπούλα ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.τ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.τ.γ. κάρυ
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτός αυτού χρειαζόμαστε

  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα και μετά ξεφλουδισμένες και κομμμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πακέτο Antipasti, (πιπεριές γεμιστές με φέτα και σε λάδι) (το έχει το lidl)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε τις 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο και το κρέας μας στο τηγάνι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Με το λάδι από το antipasti αλείφουμε καλά μία φόρμα πυρέξ.
  3. Στρώνουμε τις ροδέλες πατάτας, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και με 100 γρ. τριμμένη φέτα
  4. Βάζουμε το τηγανισμένο κρέας
  5. Πάνω από το κρέας βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές (από το antipasti) και τις ροδέλες από κρεμμύδι
  6. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος
  7. Μετά το σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
  8. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και με λίγη φέτα.
  9. Αλατιζουμε και πιπερώνουμε
  10. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°c για 30 - 40 λεπτά
  12. Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε στους 200°c για άλλα 10 λεπτά
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μια συνταγή ιδιαίτερη που δεν έχει σχέση με τις γνωστές μας πίτες με το φύλλο. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνω συχνά, από τότε που η Bianka μου έδωσε τη συνταγή!! Είναι αγαπημένη μας, φτιαγμένη με γαλοπούλα. Μπορεί να γίνει και όσο λάιτ θέλουμε. Πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη!!!Τη συνιστώ σε όλους...
Σχόλιο από Rosie , Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009
Σίγουρα η συγκεκριμένη πίτα είναι γευστικότατη αλλά με ποιά έννοια χαρακτηρίζεται "γερμανική"; Βλέπω ότι περιέχει φέτα, κεφαλοτύρι και antipasti...
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009
απλα ειναι φτιαγμενη στην γερμανια αχααχαχαχα
Μεταφορά στην κορυφή