Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κρεατόπιτα με μελιτζάνα και γραβιέρα!

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 22 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή πίτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για τα φύλλα

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για φύλλο.
  • 350 γραμμάρια νερό χλιαρό.
  • 200 γραμμάρια λιωμένη φυτίνη.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
  • Λίγο αλάτι,
  • Νισεστέ.
  • 1 φλιτζάνι λάδι.

Για την γέμιση

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (η δύο μικρές)κομμένη σε κύβους σαν μεγάλα ζάρια.
  • 3/4 του φλιτζανιού ντοματοχυμό η ντομάτες ψιλοκομμένες.
  • Αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Λίγη πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι).
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κύβους.

Για επάνω:

  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
  • και σουσάμι για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό το λάδι ,το ξύδι και το αλάτι. Παίρνουμε αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια στρωτή ζύμη ,όχι σφιχτή για να κάνουμε φύλλα. Το δουλεύουμε καλά το ζυμάρι μέχρι να κάνει μέσα φουσκάλες.
  2. Χωρίζουμε την ζύμη στα 6.Το κάθε κομμάτι από αυτά το χωρίζουμε στα 5.Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια που τα αλοίφουμε με λιωμένη φυτίνη και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο 5-5,και το τελευταίο(το 5ο δηλαδή)το φέρνουμε καπάκι .Τα πατάμε να γίνουν μικρά πιτάκια ,και τα βάζουμε στο ψυγείο με λαδόκολα ανάμεσα και τα σκεπάζουμε με μια νάυλον σακούλα να μην ξεραθούν. Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον ,αλλά και 24 ώρες να τα αφήσουμε θα γίνουν ακόμη καλλίτερα.
  3. Βάζουμε αλάτι στα ζάρια της μελιτζάνας και τα τρίβουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε 1 ώρα και μετά τα ξεπλένουμε με νερό ,τα στύβουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε στο μισό λάδι. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
  4. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στην συνέχεια τον κιμά,και το γυρίζουμε πολύ καλά αρκετές φορές να αλλάξει χρώμα . Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το αλάτι ,το πιπέρι, την ντομάτα την πάπρικα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τελειώσει το ζουμί. Ρίχνουμε προς το τέλος και τον μαϊντανό. Το κρυώνουμε και το ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 νούμερο και ανοίγουμε τα δύο πρώτα φύλλα με νισεστέ. Τα κόβουμε ακτινωτά και τα κρεμάμε γύρω-γύρω στο ταψί φροντίζοντας να κρέμονται 4-5 πόντους έξω από το ταψί. Τα λαδώνουμε. Ανοίγουμε κανονικά και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και τα αλείφουμε λάδι. Στο δεύτερο στρώνουμε καλά την γέμιση να πάει στο ίδιο πάχος παντού και σκορπάμε επάνω τα κομμάτια της γραβιέρας. Βάζουμε το 5ο φύλλο ,το αλοίφουμε με λάδι. Γυρίζουμε τα κομμάτια των φύλλων, που κρέμονται από το ταψί,προς τα μέσα. Κλείνουμε έτσι την γέμιση και θα σχηματιστεί κόρα σε όλη την πίτα γύρω-γύρω. Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και το αλείφουμε με λάδι. Σπρώχνουμε προς τα κάτω την άκρη του φύλλου με το πινέλο γύρω-γύρω στο ταψί.
  6. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε ελάχιστα με νερό. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή